Rabarbertærte med P4

Rabarbertærte med hvid chokolade

Dessert

Opskrift

Ingredienser

Tærtebund 

500g hvid chokolade
200g chokolade smør

Rabarberkompot

1kg rabarber
300g sukker 
500g jordbær 
Lidt hibiscus

Tærtebund

Smelt chokolade og chokoladesmør over vandbad. Når det er smeltes køles det ned og hældes på en smurt tærteform. Sættes på køl i en par minutter eller til tykkelsen på tærtebunden er opnået. Hvis der er resterende chokolade tilbage, hældes det tilbage i skålen. 
Tærtebundene sættes på køl.

Rabarberkompot 

Skær rabarberne og kom dem i en gryde med sukker. Varm langsomt gryden op og tag den af varmen, når du har en grød. Køl af og vend friske jordbær. Sættes på køl.

Anretning

Tærten samles og serveres med en god vaniljeis på toppen. 

Af Asbjørn Adamsson