Smørrebrød med varmrøget kutling og pisket purløgssmør
Smørrebrød med varmrøget kutling og pisket purløgssmør
FrokostserveringDet skal du bruge
Ingredienser
- 8 skiver Rugbrød
- 8 stk. Sortmundet Kutling
- 1 bdt. Radiser
- Syltet grønt/urt efter ønske
- 8 stk. Æggeblomme (evt. pasteuriseret)
- Hø eller rygesmuld
Pisket purløgssmør
- 200 g Smør
- 1 spsk. Purløg, finthakket
- ½ dl Kærnemælk
Sådan gør du
Varmrøget sortmundet kutling
Start med at tænde grillen. Derefter skal fiskene ordnes.
Klip finnerne af, skær hovedet af og tag indmaden ud. Rens fiskene for resten af indmad. Skyl fisken under den kolde hane for at få det hele med.
Når grillen er klar, lægger du høet eller rygesmuldet på kullene og når det ryger godt, lægger du de hele ordnede fisk på risten og lukker, så røgen forbliver inde ved fisken.
Fiskene er færdige efter 10-15 min., eller til kødet er blevet fast.
Når fiskene så er kølet af, trækker du skindet af og skraber forsigtigt kødet af benene.
Pisket purløgssmør
Det er vigtigt at smørret er meget blødt, men endelig ikke smeltet.
Hak purløget så fint så muligt, “knus” det også lidt med kniven for at få mere olie ud.
Kom det bløde smør, kærnemælken og purløget i en skål, og pisk det luftigt med elpisker. Smag til med salt.
Anretning
-
Smør et godt lag smør på rugbrødet, det skal bestemt ikke være skrabet, da det gælder om at få purløg smagen frem.
Læg det varmrøgede fisk ovenpå og sørg for at det er fordelt på hele brødet. -
Top smørrebrødet med tyndt skåret radise, din foretrukne sylt (vi har brugt hjemmesyltet strandarve, plukket ved stranden, den kan spises i mindre mængder) og en æggeblomme