Smørrebrødsinspiration: P4 og Malte Ebert på besøg
Fredag den 23. september havde Hotel- og Restaurantskolen fint besøg, da P4's Take Off Live lagde vej forbi med besøg fra musiker Malte Ebert, også kendt som manden bag Gulddreng.
Det blev til både intimkoncert og en gastronomisk rejse gennem tre stykker smørrebrød, som hver symboliserede Maltes forskellige sider, og blev fortolket af skolens skarpe elever.
Lyt til programmet her, og se nærmere på elevernes kreationer nedenfor. Måske, der er lidt ekstravagant inspiration at hente til dit næste smørrebrødsgilde?
Royalt stykke med tatar
Rørt tatar på okseinderlår hakket i hånden med kapers, skalotteløg, olivenolie og soltørrede tomater
Creme af rygeost rørt med piskefløde
Syltede perleløg, syltede skalotteløg, karse og sprøde malt tuile
Guldstykke med pighvar
Let saltet pighvar dampet i Champagne
Østers emulsion
Stegt og syltet fennikel
Toppet med kaviar, dild, skum på reduceret champagne og koraltuille med ”guldstøv”
Maltes stykke med kartofler og bacon
Let kogte kartofler udhulet og fyldt med løgkompot
Creme på friskost
Sprød bacon, syltet agurkebånd, radisecrudité og karse
Crumble på sprødt rugbrød og hasselnødder