Snegleragout

Snegleragout

Hovedret
1 time
4 pers
1 time
4 pers

Det skal du bruge

Ingredienser

  • 175 g Blancherede snegle
  • 2 spsk. Olie
  • 2 stk. Hakket løg
  • 2 spsk. Tomatpuré
  • 4-6 fed Hvidløg
  • 2 stk. Tomater i tern
  • 2.5 dl Rødvin
  • 2-3 stk. Laurbærblade
  • 1 kvist Frisk timian
  • 3-4 stilke Bladselleri
  • Lidt citronsaft
  • 500 g Pasta, frisk eller evt. hjemmelavet
  • 2 spsk. Salt pr. liter kogevand
  • Parmesanost, frisk basilikum, små halve
    tomater

Sådan gør du

Skyl sneglene i koldt vand. Steg løgene klare i olie i en dyb sauterpande. Tilsæt tomatpuré og rist af i ca. 1 min. Tilsæt hakket eller knust hvidløg.

Steg et par minutter og tilsæt små tern af tomat. Steg lidt videre.
Tilsæt rødvin, laurbærblade og timian og læg låg på gryden. Lad retten småkoge 30 min.

Tilsæt skiver af bladselleri og kog videre 15-20 min. til sneglene er møre. Smag til med salt og peber og evt. citronsaft.

Kog pasta al dente (med bid i), brug rigeligt vand tilsat lidt salt. Lad den dryppe godt af.

Anretning:

Server en varm snegleragout med pasta i bund eller som tilbehør.

Pynt af med skræller af parmesanost, basilikumblade eller anden krydderurt og evt. tomat lige inden servering.