Stegt sortmundet kutling med dip
Stegt sortmundet kutling med dip
Forret / appetizer30 min.
4 pers
30 min.
4 pers
Det skal du bruge
Ingredienser
Stegt fisk
- 300 g Sortmundet kutling (renset uden hoved, men med hale)
- 300 g Halvt rugmel, halvt hvedemel
- 100 g Smør
- Neutral olie
- Salt og peber
Ramsløg dip
- 3 spsk. Mayonnaise
- 2 spsk. Creme fraiche 38%
- 20 g Ramsløg, blade (el. andre urter som basilikum, salvie alt efter sæson)
- Saft fra en halv citron
- Salt og peber
Sådan gør du
Skyld urter og lad dem tørre på et klæde. Hak dem derefter, så fint som du kan.
Bland mayonnaise, creme fraiche, citronsaft og finthakkede urter i en skål.
Smag til med salt og peber og sæt til side.
Fisk
Lav en blanding af halvt rug- og halvt hvedemel og krydr blandingen godt med salt og peber.
Vend de små rensende fisk i melblandingen og steg dem ved relativ høj varme på en pande i rigeligt smør og olie.
Lad de stegte fisk dryppe af på et stykke køkkenrulle.