Stillehavsøsters med hybenhud og chili
Stillehavsøsters med hybenhud og chilli
Forret / appetizer20 min (+ Hybenhud 2,5 time)
4 pers
20 min (+ Hybenhud 2,5 time)
4 pers
Det skal du bruge
Ingredienser
- 100 g Hyben, uden kerner
- Vand
- 8 stk. Stillehavsøsters
- 1 dl Balsamicoeddike
- ½ stk. Hakket skalotteløg
- 1 stk. Rød chili, i skiver
Sådan gør du
Hybenhud
Fjern hybenkødet forsigtigt med en skarp kniv, pas på du ikke sprækker den fine skal.
Kog vand i en lille gryde og læg skrællerne deri et øjeblik. Løft dem forsigtigt op i iskold vand, lad dem få et hurtigt chok.
Læg de rensede hybenskræller spredt på en bageplade med bagepapir. Bag i ovn, ved varmluft på 50° i 2 timer.
Du får de mest lækre sprøde skinnende stykker hud, du kan anrette sammen med østers.
Tip: Brug hybenkød til fx chutney el. ketchup.
Østers
Østers åbnes forsigtigt med østerskniv og løsnes fra skallen, smid den øverste skal væk og rens siden på østers for skalrester og urenheder.
Løsn selve østersen fra skallen med en skarp kniv. Bland finthakket løg og tynde chiliskiver med balsamicoeddike til en marinade/dressing.