Stillehavsøsters med hybenhud og chili

Stillehavsøsters med hybenhud og chilli

Forret / appetizer
20 min (+ Hybenhud 2,5 time)
4 pers
20 min (+ Hybenhud 2,5 time)
4 pers

Det skal du bruge

Ingredienser

  • 100 g Hyben, uden kerner
  • Vand
  • 8 stk. Stillehavsøsters
  • 1 dl Balsamicoeddike
  • ½ stk. Hakket skalotteløg
  • 1 stk. Rød chili, i skiver

 

Sådan gør du

Hybenhud 

Fjern hybenkødet forsigtigt med en skarp kniv, pas på du ikke sprækker den fine skal.

Kog vand i en lille gryde og læg skrællerne deri et øjeblik. Løft dem forsigtigt op i iskold vand, lad dem få et hurtigt chok.

Læg de rensede hybenskræller spredt på en bageplade med bagepapir. Bag i ovn, ved varmluft på 50° i 2 timer.

Du får de mest lækre sprøde skinnende stykker hud, du kan anrette sammen med østers.

Tip: Brug hybenkød til fx chutney el. ketchup.

Østers

Østers åbnes forsigtigt med østerskniv og løsnes fra skallen, smid den øverste skal væk og rens siden på østers for skalrester og urenheder.

Løsn selve østersen fra skallen med en skarp kniv. Bland finthakket løg og tynde chiliskiver med balsamicoeddike til en marinade/dressing.