Tatar på voldsnegl og kalv med sneglekaviar
Tatar på voldsnegl og kalv med sneglekaviar
Forret / appetizerDet skal du bruge
Ingredienser
- 2 stk. Rødbede
- 1 stk. Pasteuriseret æggeblomme
- 1 dl Rapsolie
- 1 fed Hvidløg
- 100 g Persille
- 200 g Kogte voldsnegle
- 400 g Okseinderlår eller – filet uden fedt og sener
- 2½ spsk. Cognac eller brandy
- 1 stk. Skalotteløg
- 1 spsk. God olivenolie
- 1 stk. Flute til brødchips
- 2 spsk. Kapers
- 20 g Sneglekaviar
- 1 stk. Revet økologisk citronskal
- Salt, peber
- Bladgrønt til pynt
Sådan gør du
Bag rødbederne ved 150° i ca. 1 time til de er møre og tørret noget ind. Skær dem herefter i fine tern.
Imens piskes æggeblommer, olie og lidt salt til en mayonnaise. Hak persille, riv hvidløg og lidt citronskal og bland i mayonnaisen.
Skær oksekød i små tern og kom det og sneglene i en foodprocessor (blend kun meget lidt ad gangen, da det ikke skal være mos, men bare findeles og stadig have en grov struktur.
Rør kødet med salt, peber, cognac, bagte rødbedetern, finthakket løg, lidt olivenolie og lidt citronskal.
Skær brød i ultratynde skiver/chips, rist dem i lidt olivenolie på en pande til de er let gylden. Gnid dem herefter med hvidløg.
Fritér kapers i lidt olie til de ”puffer” og er sprøde
Anretning:
Anret tataren med brødchips, friterede kapers og mayonnaise. Pynt med lidt sneglekaviar og urter/bladgrønt.