Ny Mesterlære

Praktisk arbejde fra dag ét

Ny mesterlære er for dig, som simpelthen ikke kan vente med at komme ud og få erfaring på en rigtig arbejdsplads. Det kan være, du trænger til forandring fra skolebænken og har brug for at udnytte dine stærke sider, som måske ikke lige er bøger. I Ny mesterlære kan du nemlig arbejde praktisk fra dag ét. Det er en uddannelsemåde med øget fleksibilitet, hvor du udvikler dig fagligt gennem dit arbejde i en virksomhed, hvor du kan gennemføre første del af din erhvervsuddannelse.

Sådan gennemfører du

Du har ét år til at gennemføre grunduddannelsen med Ny mesterlære.

I Ny mesterlære tilbringer du din tid på en arbejdsplads, hvor du lærer alt, hvad der er nødvendigt for at gennemføre et grundforløb, så du kan kvalificere dig til at fortsætte videre på hovedforløbet.

Du, skolen og din Ny mesterlære-plads samarbejder om, at du opnår samme niveau som de elever, der har gennemført det traditionelle grundforløb med skoleundervisning. Vælger du Ny mesterlære, er du desuden berettiget til løn under hele forløbet.

Ny mesterlære afsluttes med, at du løser en praktisk opgave, som din ny mesterlæreplads og Hotel- og Restaurantskolen sammen udformer. Opgaven udføres på din ny mesterlæreplads og bedømmes med godkendt/ikke godkendt.

Når du har bestået ny mesterlære, har du adgang til hovedforløbets uddannelser:

Sådan kommer du i gang

Der er fem trin i Ny mesterlære:

  1. Du skal ud og finde en Ny mesterlæreplads
  2. Bagefter underskriver du og Ny mesterlære-pladsen en uddannelsesaftale, som sendes tilbage til skolen (aftalen kan du finde på vores hjemmeside eller få ved at kontakte os)
  3. Du får tildelt en kontaktlærer på skolen, som hjælper dig og din Ny mesterlære-plads med at udfylde din uddannelsesplan
  4. Kontaktlæreren følger dig gennem den grundlæggende, praktiske oplæring og er med til at planlægge den afsluttende praktiske opgave sammen med din Ny mesterlære-plads
  5. Den praktiske opgave afsluttes, når du har været på din Ny mesterlære-plads i ca. et år. Opgaven vurderes ‘bestået’ eller ‘ikke bestået’.

Jeg har flere spørgsmål …

Hotel- og Restaurantskolens praktikpladskonsulenter hjælper dig gerne med at finde en praktikplads.

Du kan desuden tjekke vores jobbørs.

Kontakt f.eks. specialkonsulent Erling Bent Johansen på ejo@hrs.dk eller tlf. 3386 2292, eller praktikpladskonsulent Thomas Kildetoft Sørensen på tks@hrs.dk, hvis du vide mere om Ny mesterlære.