Ny mesterlære

Praktisk arbejde fra dag ét

Ny mesterlære er for dig, som simpelthen ikke kan vente med at komme ud og få erfaring på en rigtig arbejdsplads.

Det kan være, du trænger til forandring fra skolebænken og har brug for at udnytte dine stærke sider, som måske ikke lige er bøger. I Ny mesterlære kan du nemlig arbejde praktisk fra dag ét.

Sådan gennemfører du

Du har ét år til at gennemføre grunduddannelsen med Ny mesterlære. Grunduddannelsen på Ny mesterlære tages i stedet for Grundforløbet på skolen.

I Ny mesterlære tilbringer du din tid på en arbejdsplads, hvor du lærer alt, hvad der er nødvendigt for, at du kan kvalificere dig til at fortsætte på hovedforløbet.

Vælger du Ny mesterlære, er du desuden berettiget til løn under hele forløbet.

Ny mesterlære grunduddannelse afsluttes med en praktisk prøve, der som udgangspunkt afholdes på Hotel- og Restaurantskolen og bedømmes med godkendt/ikke godkendt.

Når du har bestået Ny mesterlære grunduddannelsen, har du adgang til hovedforløbets uddannelser:

Sådan kommer du i gang

Der er følgende trin i Ny mesterlære:

  1. Du skal finde en Ny mesterlæreplads. Det vil sige en praktikplads, hvor arbejdsgiver er interesseret i at ansætte dig i Ny mesterlære.
  2. Du og din Ny mesterlæreplads bliver kontaktet af skolen, der hjælper med at udfylde din uddannelsesplan og laver en såkaldt realkompetencevurdering.
  3. Når det første års praktiske oplæring er ved at være slut, bliver du indkaldt til en afsluttende prøve.
  4. Du kan derefter fortsætte på uddannelsens hovedforløb, der foregår på samme måde, og giver dig samme kompetencer, som for elever med skolens Grundforløb.

Jeg har flere spørgsmål …

Du er altid velkommen til at kontakte Hotel- og Restaurantskolens praktikpladskonsulenter, hvis du har spørgsmål eller ønsker at komme i gang med Ny mesterlære.

Skriv til praktikcenter@hrs.dk, så vil vi kontakte dig hurtigst muligt.

Husk du altid kan holde øje med ledige praktikpladser på Hotel- og Restaurantskolens jobbørs. Arbejdsgivere, der søger elever, vil ofte gerne tage en snak med dig om mulighederne for Ny Mesterlære.