Alm. fødevarehygiejne og Intro t. madprod/tilbered
Kurset retter sig mod ikke-faglærte, der ønsker, eller netop er begyndt, at arbejde i et storkøkken eller en kantine.
Kursuspakken er sat sammen af tre kurser. Et hygiejnekursus, hvor du gennem tre dage får en grundig læring om hygiejneregler i køkkenet, bakterier og egenkontrol. Kurset er grundstenen for at arbejde i køkken.
Dernæst får du fem dages introduktion til madproduktion. Med kurset opnår du viden om redskaber, maskiner og hygiejnekrav i professionelle køkkener. Du opnår også viden om valg af råvarer, herunder kvalitet, økologi og bæredygtighed og hvordan man på et grundlæggende niveau læser og følger en opskrift. Du opnår færdighed i at deltage i en professionel madproduktion, anvendelse af redskaber og maskiner og valg af råvarer. Du opnår også færdighed i at tilberede enkle retter ud fra en given opskrift.
Til sidst skal du lære om tilberedningsmetoder og fremstilling af mad. Med kurset opnår du viden og færdigheder, som gør dig i stand til at udføre grundtilberedning inden for kogning, bagning, stegning og jævnemetoder på baggrund af grundlæggende viden om metoder, råvarer og sensorik for en given ret.