Friskfanget fisk ligger samlet i en kasse.

Bæredygtig fisk og skaldyr

Bæredygtig fisk og skaldyr

Efter kurset har du viden om opdræts- og fiskeriformers konsekvenser for havet og dets biodiversitet samt om indkøb af fisk og skaldyr baseret på bæredygtige fangstmetoder og opdrætskriterier. Du kan kvalitets- og smagsvurdere fisk samt skaldyr fra akvakultur og/eller fiskeri og tilberede fisk og skaldyr fanget med skånsomme og bæredygtige fangstmetoder.

Gå til tilmelding

Mål

Du opnår viden om: - Forskellige opdræts- og fiskeriformers konsekvenser for havet og dets biodiversitet.- Indkøb af fisk og skaldyr baseret på bæredygtige fangstmetoder og opdrætskriterier.- Relevante mærkningsordninger og guides, som understøtter et bæredygtigt valg af fisk og skaldyr.Du kan anvende den opnåede viden til at:- Kvalitets- og smagsvurdere fisk samt skaldyr fra akvakultur og/eller fiskeri.- Tilberede forskellige fisk og skaldyr fanget med skånsomme og bæredygtige fangstmetoder.

Målgruppe

Kurset henvender sig til faglærte og medarbejdere med brancheerfaring, der er beskæftiget med madfremstilling og indkøb i offentlige køkkener, restauranter, kantiner og lignende.

Kursusbevis

Der er en skriftlig prøve til uddannelsen

Kom i gang

AMU-kode
49853
Tilmeldingsfrist
20-03-2025
Startdato
26-03-2025
Slutdato
27-03-2025
Lokation
Valby
Varighed
2 dage
Pris
DKK 416,00
Ledige pladser
16

Nyttig viden

Mad på skolen

Der er et stort udvalg af spisemuligheder på skolen.  

  • Restauranten, hvor vores egne kokkeelever forbereder menuen, og tjenerelever serverer den for elever og medarbejdere. 
  • Spisehuset, hvor kantinen serverer grøn bistromad til hverdagspriser.  
  • Kaffebaren, hvor du kan købe sandwiches, kaffe, salater og frugt. 
  • Madboderne, her er du heldig at smage mad, andre elever har lavet. Det kan være alt fra tacos, sushi, brød, is og kage. 

Læs mere om vores spisesteder

Røgfri skoletid

Hotel- og Restaurantskolen har røgfri skoletid for alle, der har sin gang på skolen.

Det betyder, at man ikke må ryge i skoletiden mellem kl. 8-16 hverken på eller uden for skolens område samt til sociale sammenkomster som fredagsbar, fest og lignende uden for dette tidsrum. Forbuddet gælder for alle tobaksvarer herunder cigaretter, e-cigaretter og snus.

Uniformer

Når du som kursist har undervisning i køkkener, skal du have en uniform på, som er godkendt til køkkenarbejde. Du har valget mellem at medbringe din egen uniform eller låne en af skolen.

Læs mere om skolens regler for uniformering her

Spørgsmål?

Kontakt vores kursusafdeling:

Anna Fie Bak Johansson
Kursusadministrator

Anna Fie Bak Johansson

M: fbj@hrs.dk

Kontakt mig, hvis du har spørgsmål til konkrete kurser, fx om tilmelding, afmelding, holdstørrelser, ventelister el. lignende.

Marie Haahr Jensen
Faglig teamleder

Marie Haahr Jensen

M: mhj@hrs.dk T: 26708200

Kontakt mig, hvis du har ønsker til nye kurser og samarbejder, skræddersyede kurser til virksomheder og kommuner eller lignende.

Lene Vietz
Projekt- og kursuskonsulent

Lene Vietz

M: lmv@hrs.dk T: 22464613

Kontakt mig med generelle spørgsmål til kurser og efteruddannelse inden for AMU og IDV samt teambuilding, udlejning og events.

;

Kom i gang

AMU-kode
49853
Tilmeldingsfrist
20-03-2025
Startdato
26-03-2025
Slutdato
27-03-2025
Lokation
Valby
Varighed
2 dage
Pris
DKK 416,00
Ledige pladser
16