Planteprotein - brug bælgfrugter i storkøkkenet
Der skal hele 100 gram bønner, linser og ærter indenbords hver dag, hvis vi skal følge kostrådene. Men hvordan tænker vi flere bælgfrugter ind i fx kantinemaden, så det er nemt at planlægge og tilberede - og giver glade, mætte gæster ved bordene?
Det kan du blive klogere på med kurset her. Vi går i dybden med danske, økologiske bælgfrugter, og hvordan de sammen med årstidens lokale grøntsager kan blive til kolde og varme retter, der både mætter, smager og omfavner.
Vi tager udgangspunkt i storkøkkenet, og du kan se frem til at lære, hvordan man tænker bælgfrugterne ind i et effektivt køkkenflow fra udblødning til tilberedning og opbevaring, så du altid har nemme bælgfrugter ved hånden til den daglige madlavning. Du lærer alternative tilberedningsmetoder, som egner sig særligt godt til storproduktion, og du får tips til, hvordan du nemt kan klargøre bælgfrugterne, så de passer ind i mange forskellige sammenhænge, verdenskøkkener osv.
Kom med og udvid dit kendskab og repertoire inden for bælgfrugter og grønne retter. Udover at være klimavenligt, er planteriget nemlig også både sundt, nærende og drønlækkert!
Målgruppe og udbytte:
Kurset er for dig, der arbejder i en personalekantine eller -café eller arbejder i en anden form for storkøkken.
Du kommer hjem med masser af inspiration, teknikker og fornyet planteenergi til sammensætningen af både kolde og varme måltider med planter i centrum og med fokus på velsmag, ressourceoptimering og bæredygtighed. Du lærer også at forberede og indtænke bælgfrugter i menuplanlægningen og det daglige arbejde i et storkøkken.