Green Chef uddannelsen
På Green Chef uddannelsen arbejder vi overordnet med mad, som sigter i en mere grøn og klimavenlig retning.
Vi lærer om sundhed, vegetartyper, og hvordan vi opnår de sensoriske succeskriterier, som er særlige vigtige i den plantebaserede verden. Vi laver retter med de skønne bælgfrugter og folder årstidens flotte grønsager ud.
Med baggrund i teoretisk viden om bæredygtighed og de klimaudfordringer, der er forbundet med fødevareproduktion, lærer vi at indkøbe og producere mad, som er mindre miljøbelastende.
Vi har også fokus på at identificere, hvor i processen vi kan reducere vores madspild. Du får tip og tricks til at udnytte hele råvaren og bliver klogere på, hvordan dette fokus kan bruges i en kommerciel sammenhæng og med en økonomisk gevinst.
OBS: Uddannelsen består foruden AMU-kurser af to IDV-dage 9. januar og 20. februar (eksamen). Pris pr. dag: 1.500,00 kr. + moms.
Mål
Du opnår færdighed i at:- Planlægge og fremstille en bæredygtig produktion, som er relevant for dit daglige virke- Udnytte råvarer optimalt ved klargøring og tilberedning- Beregne passende produktions- og portionsstørrelser- Foretage bæredygtige indkøb af fødevarer- Minimere spild ved madproduktion - Genanvende overskudsproduktion
Målgruppe
Kurset retter sig imod faglærte og personer med tilsvarende kompetencer, der arbejder i relation til produktion af mad og fødevarer, og som ønsker inspiration og færdigheder til at arbejde med bæredygtighed og grøn omstilling. Faglærte kan være gastronomer, ernæringsassistenter, bager, konditor gourmetslagter m.m.
Kursusbevis
Der er en skriftlig prøve til uddannelsen