Green Chef uddannelsen
På Green Chef uddannelsen arbejder vi overordnet med mad, som sigter i en mere grøn og klimavenlig retning.
Vi lærer om sundhed, vegetartyper, og hvordan vi opnår de sensoriske succeskriterier, som er særlige vigtige i den plantebaserede verden. Vi laver retter med de skønne bælgfrugter og folder årstidens flotte grønsager ud.
Med baggrund i teoretisk viden om bæredygtighed og de klimaudfordringer, der er forbundet med fødevareproduktion, lærer vi at indkøbe og producere mad, som er mindre miljøbelastende.
Vi har også fokus på at identificere, hvor i processen vi kan reducere vores madspild. Du får tip og tricks til at udnytte hele råvaren og bliver klogere på, hvordan dette fokus kan bruges i en kommerciel sammenhæng og med en økonomisk gevinst.
Mål
Du kan ud fra viden om vegetariske kostformer planlægge og fremstille mad til vegetarer og veganere, som lever op til anbefalingen for normalkost.Du kan tilberede frugt og grøntsager samt bælgfrugter til forskellige former for varme og kolde retter.Du kan anrette og præsentere vegetariske og veganske retter, så brugerne får en god sensorisk oplevelse.
Målgruppe
Produktionsmedarbejdere som arbejder med professionel forplejning på offentlige og private køkkener.
Kursusbevis
Der er en mundtlig prøve til uddannelsen