Sensorik for børn
Hvordan gør man nye, grønne madoplevelser trygge og interessante for børn snarere end fremmede og uinteressante?
Djævlen ligger i detaljen – fra den sidste skarpe tilsmagning til et kreativt twist på, hvordan maden præsenteres. På dette kursus giver vi dig en række tips og tricks til, hvordan børns sanser fungerer, og hvordan du kan skabe måltider, der taler til både øjne og smagsløg hos børnene.
Du kommer til at eksperimentere med lokale økologiske grøntsager, urter og bælgfrugter, og du lærer at forvandle dem til farverige, indbydende og nærende måltider, der vækker nysgerrighed og begejstring hos børn.
Smagssammensætning og anretning er nøgleelementer; hvordan kombinerer man det søde, sure, salte, bitre og umami-rige for at skabe den helt rette balance i en ret? Hvordan anretter og præsenterer vi maden, så den inviterer børnene til at udforske og nyde grøntsager i alle deres mange spændende former?
Ved at arbejde de principper ind i jeres rutiner og måltidsplaner kan du bidrage til, at børnene i jeres institution udvikler sunde madvaner, større madmod og en positiv holdning til sund og grøn mad med planter i fokus.
Målgruppe og udbytte:
Kurset er for dig, der er kostfaglig eneansvarlig i daginstitutioner eller andre, som arbejder med mad til børn i institutionsalderen.
Du kommer hjem med et solidt ernæringsfagligt grundlag for at arbejde med plantemad til børn. Derudover får du praktiske og konkrete ideer til, hvordan du skaber et grønnere køkken, som både er tilpasset en travl hverdag, jeres økonomiske virkelighed og børnenes madglæde.