Grøn Madhåndværker - til virksomheder

godkendelse af læresteder til oplæring af elever på Grøn Madhåndværker (IEUD) 

Følgende er en procesbeskrivelse for Hotel- og Restaurantskolens godkendelse af læresteder for elever på den individuelt tilrettelagt uddannelse til Grøn Madhåndværker (IEUD) via en skolegodkendelse.

Skolegodkendelse sker efter §31, stk. 2 i bekendtgørelse af lov om erhvervsuddannelser nr. 40 af 11/01/2024.

Husk at læse vores principper for godkendelse af oplæringsvirksomheder og sætte dig ind i ansøgningsprocessen her på siden, inden du ansøger.

Du kan udfylde ansøgningen nederst på siden.

Ansøgningsproces

Læs her, hvordan processen forløber, når du skal godkendes som lærested til oplæring af elever på Grøn Madhåndværker.

Principper for godkendelse af oplæringsvirksomhed 

Hotel- og Restaurantskolens afgørelse, jf. § 1 stk. 2-3 i bekendtgørelse om erhvervsskolers godkendelse af oplæringsvirksomheder nr. 957 af 22/06/2023, træffes på grundlag af tre principper:

  1. Virksomheden skal have en grøn profil, der fremhæver tilberedning og servering af vegetarisk og planterig mad.

  2. Virksomheden godkendes hvis der i virksomheden er fuldtidsansat oplæringsberettiget personale, dvs. personale med madfaglig relevant erhvervserfaring og/eller uddannelse med tilberedning og servering af planterig og/eller vegetarisk mad.

  3. Virksomheden vil kunne gennemføre oplæring i overensstemmelse med de regler om oplæring der fremgår af uddannelsesplanen for Grøn Madhåndværker (IEUD). 

Ansøgning

Alle virksomheder ansøger om godkendelse via ansøgningsskema på skolens hjemmeside.  

Ansøgningen følges op med en besigtigelse og vurdering fra Hotel- og Restaurantskolens lærepladskonsulent Kira, til endelig godkendelse af uddannelsesaftale. 

Til brug for skolens vurdering er der indhentet oplysninger gennem ansøgningsskemaet som virksomheden forud for besigtigelsen har udfyldt. Skolen kan i visse tilfælde bede om supplerende oplysninger fra virksomheden som ikke fremgår af ansøgningsskemaet.

Lærepladskonsulent:
Kira Gall Henriksen
Hotel- og Restaurantskolen
Mail:  kgh@hrs.dk
Telefon: 3122 7454

Besigtigelse

Besigtigelsen tager udgangspunkt i indsendte ansøgningsskema samt skolens dokument om godkendelse. Både ansøgningsskemaet og godkendelsesdokumentet bygger på skolens principper for godkendelse af lærested til oplæring samt oplæringsmålene for Grøn Madhåndværker.  

Lærepladskonsulenten sammenholder virksomhedens elektroniske ansøgning med besigtigelse af virksomheden inden der gives endelig skolegodkendelse af oplæringsvirksomhed. 

Alle virksomheder, der ønsker at indgå lærepladsaftale som Grøn Madhåndværker (IEUD), skal ansøge via det elektroniske ansøgningsskema, og besigtiges og godkendes af skolen. Det gælder også virksomheder, der allerede er godkendt til at uddanne elever af det faglige udvalg.

Godkendelse

Skolens godkendelse af læresteder til oplæring af Grøn Madhåndværker (IEUD) gælder kun for den tilknyttede elev i ansøgningsskemaet. 

Skolen giver virksomheder et skriftlig svar på afgørelsen, herunder beskrivelse af hvad godkendelsen indebærer samt oplæringsmål. Herefter kan uddannelsesaftale og elevens personlige uddannelsesplan færdiggøres, som så underskrives af skole, oplæringsvirksomhed og elev før aftalen er gyldig.  

Er elever på Grøn Madhåndværker det rette match?

Er du i tvivl om, hvorvidt elever fra Grøn Madhåndværker er de rette for jer? Hør Thais Brask-Simonsen fra Compas Group fortælle om, hvorfor de ser en stor værdi i at have specialiserede og grønt tænkende elever i lære:

Du kan ikke se videoen, fordi du har fravalgt cookies fra YouTube. Slå marketing-cookies til og opdater siden efterfølgende for at se den. Tryk på den lille cookie i venstre hjørne for at ændre dine cookie-indstillingerne

Kontakt os

Har du spørgsmål eller interessere i at være læreplads? Så kontakt vores lærepladscenter:

Mikkeline Jensen
Lærepladskonsulent

Mikkeline Jensen

M: mj@hrs.dk T: 3153 3651

Kira Gall Henriksen
Lærepladskonsulent

Kira Gall Henriksen

M: kgh@hrs.dk T: 3122 7454

Tea Holmgård Danquah
International koordinator

Tea Holmgård Danquah

M: tea@hrs.dk T: 4156 6336

Anne Marie Brinkler
Lærepladskonsulent

Anne Marie Brinkler

M: amb@hrs.dk T: 2550 3656

Michael Pagh
Lærepladskonsulent

Michael Pagh

M: mip@hrs.dk T: 25503765

ansøgning

Nedenfor kan du udfylde og indsende din ansøgning om godkendelse af jeres virksomhed som lærested til oplæring af elever på Grøn Madhåndværker (IEUD):

Grundlæggende oplysninger om virksomheden:

Oplysninger om eleven på Grøn Madhåndværker (IEUD), som skolegodkendelsen vedrører:
Yderligere oplysninger om virksomheden:
Vælg én eller flere
Godkendelse kan kun gives, hvis der i virksomheden er fuldtidsansat, oplæringsberettiget personale, dvs. personale med madfaglig relevant erhvervserfaring og/eller uddannelse med tilberedning og servering af planterig og/eller vegetarisk mad. Angiv navne på oplæringsberettiget personale samt beskrivelse af erhvervserfaring/uddannelse:
Første oplæringsperiode: Mener I, eleven kan lære/træne uddannelsens oplæringsmål i jeres virksomhed?
Anden oplæringsperiode: Mener I, eleven kan lære/træne uddannelsens oplæringsmål i jeres virksomhed?
Råvarer, teknikker og tilberedning:
Involvering af elev:
Supplerende oplysninger:
Det kan fx være uddybende beskrivelse af virksomhedens menuer og grønne profil, om eleven har mulighed for skiftende arbejdspladser og udstationering i hovedvirksomhedens øvrige køkkener, eller andet.