Grøn Madhåndværker - til virksomheder
godkendelse af læresteder til oplæring af elever på Grøn Madhåndværker (IEUD)
Følgende er en procesbeskrivelse for Hotel- og Restaurantskolens godkendelse af læresteder for elever på den individuelt tilrettelagt uddannelse til Grøn Madhåndværker (IEUD) via en skolegodkendelse.
Skolegodkendelse sker efter §31, stk. 2 i bekendtgørelse af lov om erhvervsuddannelser nr. 40 af 11/01/2024.
Husk at læse vores principper for godkendelse af oplæringsvirksomheder og sætte dig ind i ansøgningsprocessen her på siden, inden du ansøger.
Du kan udfylde ansøgningen nederst på siden.
Ansøgningsproces
Læs her, hvordan processen forløber, når du skal godkendes som lærested til oplæring af elever på Grøn Madhåndværker.
Principper for godkendelse af oplæringsvirksomhed
Hotel- og Restaurantskolens afgørelse, jf. § 1 stk. 2-3 i bekendtgørelse om erhvervsskolers godkendelse af oplæringsvirksomheder nr. 957 af 22/06/2023, træffes på grundlag af tre principper:
- Virksomheden skal have en grøn profil, der fremhæver tilberedning og servering af vegetarisk og planterig mad.
- Virksomheden godkendes hvis der i virksomheden er fuldtidsansat oplæringsberettiget personale, dvs. personale med madfaglig relevant erhvervserfaring og/eller uddannelse med tilberedning og servering af planterig og/eller vegetarisk mad.
- Virksomheden vil kunne gennemføre oplæring i overensstemmelse med de regler om oplæring der fremgår af uddannelsesplanen for Grøn Madhåndværker (IEUD).
Ansøgning
Alle virksomheder ansøger om godkendelse via ansøgningsskema på skolens hjemmeside.
Ansøgningen følges op med en besigtigelse og vurdering fra Hotel- og Restaurantskolens lærepladskonsulent Kira, til endelig godkendelse af uddannelsesaftale.
Til brug for skolens vurdering er der indhentet oplysninger gennem ansøgningsskemaet som virksomheden forud for besigtigelsen har udfyldt. Skolen kan i visse tilfælde bede om supplerende oplysninger fra virksomheden som ikke fremgår af ansøgningsskemaet.
Lærepladskonsulent:
Kira Gall Henriksen
Hotel- og Restaurantskolen
Mail: kgh@hrs.dk
Telefon: 3122 7454
Besigtigelse
Besigtigelsen tager udgangspunkt i indsendte ansøgningsskema samt skolens dokument om godkendelse. Både ansøgningsskemaet og godkendelsesdokumentet bygger på skolens principper for godkendelse af lærested til oplæring samt oplæringsmålene for Grøn Madhåndværker.
Lærepladskonsulenten sammenholder virksomhedens elektroniske ansøgning med besigtigelse af virksomheden inden der gives endelig skolegodkendelse af oplæringsvirksomhed.
Alle virksomheder, der ønsker at indgå lærepladsaftale som Grøn Madhåndværker (IEUD), skal ansøge via det elektroniske ansøgningsskema, og besigtiges og godkendes af skolen. Det gælder også virksomheder, der allerede er godkendt til at uddanne elever af det faglige udvalg.
Godkendelse
Skolens godkendelse af læresteder til oplæring af Grøn Madhåndværker (IEUD) gælder kun for den tilknyttede elev i ansøgningsskemaet.
Skolen giver virksomheder et skriftlig svar på afgørelsen, herunder beskrivelse af hvad godkendelsen indebærer samt oplæringsmål. Herefter kan uddannelsesaftale og elevens personlige uddannelsesplan færdiggøres, som så underskrives af skole, oplæringsvirksomhed og elev før aftalen er gyldig.
Er elever på Grøn Madhåndværker det rette match?
Er du i tvivl om, hvorvidt elever fra Grøn Madhåndværker er de rette for jer? Hør Thais Brask-Simonsen fra Compas Group fortælle om, hvorfor de ser en stor værdi i at have specialiserede og grønt tænkende elever i lære:
Du kan ikke se videoen, fordi du har fravalgt cookies fra YouTube. Slå marketing-cookies til og opdater siden efterfølgende for at se den. Tryk på den lille cookie i venstre hjørne for at ændre dine cookie-indstillingerne
Kontakt os
Har du spørgsmål eller interessere i at være læreplads? Så kontakt vores lærepladscenter:
ansøgning
Nedenfor kan du udfylde og indsende din ansøgning om godkendelse af jeres virksomhed som lærested til oplæring af elever på Grøn Madhåndværker (IEUD):