Green Chef uddannelsen (VI)
På Green Chef-uddannelsen arbejder vi med at skabe velsmagende, klimavenlige retter med fokus på bæredygtighed og grøn gastronomi.
Du lærer om sundhed, vegetariske kosttyper og de sensoriske principper, der er særligt vigtige i plantebaseret madlavning. Vi eksperimenterer med sæsonens grøntsager og bælgfrugter for at udvikle retter, der både er næringsrige og smagfulde.
Med en solid teoretisk forståelse af bæredygtighed og de klimaudfordringer, der knytter sig til fødevareproduktion, får du praktisk erfaring i at indkøbe og tilberede mad med minimal miljøbelastning.
Vi har også fokus på at reducere madspild ved at udnytte hele råvaren. Du får konkrete værktøjer til at arbejde mere ressourceeffektivt – både i private og kommercielle køkkener – med et økonomisk og bæredygtigt perspektiv.
Uddannelsen består af fem AMU-kurser (11 dage) + to ekstra udviklingsdage inkl. eksamen.
Målgruppe
Kurset retter sig imod faglærte og personer med tilsvarende kompetencer, der arbejder i relation til produktion af mad og fødevarer, og som ønsker inspiration og færdigheder til at arbejde med bæredygtighed og grøn omstilling. Faglærte kan være gastronomer, ernæringsassistenter, bager, konditor gourmetslagter m.m.
Kursusbevis
Der er en skriftlig prøve til uddannelsen