Mad og ernæring
I institutioner, kantiner og restauranter ses et ønske om at kunne tilbyde en sund og ernæringsrigtig mad. Nøglen dertil er at følge Fødevarestyrelsens anbefalinger, som er formuleret i De 7 kostråd.
De 7 kostråd skal vi lære at kende og omsætte til mad på tallerkenen.
I kursusrækken arbejder vi med både med manuel ernæringsberegning men også med digitalt/online kostprogram. Vi udregner og vurderer maden og dens næringsindhold med baggrund i viden om vitaminer og mineraler samt næringsstoffernes betydning.
I kurserne skal vi udvikle og planlægge sunde retter, mens vi samtidig sikrer en høj sensorisk kvalitet.
I kursusrækken arbejder vi ud fra den nyeste viden, men vi skal selvfølgelig også i køkkenet og forvandle råvarer til skønne og velsmagende retter.
Kursusrækken består af tre AMU-kurser:
- Grundlæggende kostberegning (48787)
- Ernæringsrigtige retter trin 1 (48787)
- Ernræingsrigtige retter trin 2 (48820)