Flasker med naturvin i en butik.

Naturvinsommelier

Bliv specialist i naturvin

Naturvinsommelier

Naturvin er kommet for at blive. I Danmark er naturvin ikke længere end trend, men vin, der er anerkendt og veletableret på mange restauranters vinkort.

København var en af de første byer, hvor naturvinen blev udbredt, og er stadigvæk et epicenter, sammen med Paris og London, for naturvine. Flere og flere mad- og vinprofessionelle beskæftiger sig med naturvin, og vi ser et stigende forbrug af samme, men det er begrænset, hvad der findes af viden på området og derfor har Hotel- og Restaurantskolen i samarbejde med Pontus Elofsson iværksat en naturvinsommelier (Natural Wine Sommelier NWS).


NWS er et dybdegående sommelierkursus, bestående af 12 lektioner, hvor man lærer om alt fra druer og vinproduktion til sammensætningen af mad og naturvin. Derudover vil der være smagninger på hver lektion, for at forstå ’fænomenerne’ i naturvin samt besøg af importører med fokus på udvalgte vinområder.

Naturvinsommelien er om muligt den første af slagsen, der udbydes i Danmark – i hvert fald et af de første forsøg på at skabe et formaliseret sommelierkursus om naturvin.

Kom i gang

Startdato
12-09-2022
Slutdato
23-01-2023
Varighed
12 dage
Pris
12.000 - 20.000 kr. + moms

Det lærer du mere om

  • Hvad er naturvin?
  • Hvilke ’fænomener’ kan man forvente at møde i en naturvin og hvordan smager de?
  • Årsagen og virkningen i naturvinens sensoriske udtryk
  • De kulturelle og geografiske udtryk i naturvin
  • Besøg hos en dansk naturvinsproducent samt besøg fra forskellige naturvinsimportører
  • Hvad er forskellen på konventionel vin, økologisk- og biodynamisk vin og naturvin?
  • Sammensætningen af mad og naturvin – er der et naturvinstvist?

Yderligere informationer

Praktiske informationer og regler

Alle lektioner foregår på engelsk og undervisningsmaterialet er også engelsk.

Alle kursister får udleveret undervisningsmateriale og det nødvendige udstyr for at deltage i kurset. Der vil blive serveret aftensmad på alle lektioner.

Sted 

Langt de fleste lektioner foregår på Hotel- og Restaurantskolen i Valby. Dog vil der være producentbesøg, der foregår uden for skolen.

Generelle regler 

Hvis man deltager i alle lektioner, vil man afslutningsvis modtage et deltagerbevis.

Hvis man på forhånd ved, at der er lektioner, hvor man er forhindret i at deltage, skal man give besked til kontaktpersonen fra Hotel- og Restaurantskolen. Se under kontakt nederst på siden. 

Depositum

For at være sikker på at få en plads på kurset, skal du betale et depositum på 2.500 kr.

Du får dit depositum tilbage, hvis du annullerer din tilmelding en måned, inden kurset starter. Din tilmelding er først gyldig, når du har indbetalt depositummet.

Når du har udfyldt tilmeldingen, sender vi dig en regning på de 2.500 kr. 

Vigtige datoer

Kurset består af 12 lektioner på engelsk, som løber mellem september 2022 og januar 2023

Kurset begynder den 12. september 2022

Kurset slutter den 23. januar 2023

Langt de fleste lektioner ligger i tidsrummet 16.00 – 21.00.

OBS! Vi informerer i god tid, hvis der er ændringer af datoer og tid under kurset.

Pris og betaling

Pris: 20.000 ex. moms

Pris for forhenværende studerende fra Hotel- og Restaurantskolen: 40 % rabat – 12.000 kr. ex moms.

Betalingen kan blive delt i to eller fire betalinger. Kontakt Connie Lyholmer på mail chl@hrs.dk for mere information om betaling og tilmelding.

Tilskud

Kompetencefonde

Virksomheder har mulighed for at søge tilskud til ansattes selvvalgte kurser og uddannelser i de nye kompetencefonde. Det er virksomheden, der søger om tilskuddet.

Tilskuddet, der gives, er pr. 1. maj 2010 på 140 kr. i timen og gives som løntilskud.

Der kan både søges om tilskud til afholdte kurser og reserveres midler til planlagte kurser. Reservationen kan ske op til tre måneder før.

Reservationen skal bekræftes senest 14 dage efter slutdato. Der søges for hvert enkelt niveau, hvor der angives start- og slutdato.

Søg tilskud hos Dansk Fødevareakademi 

Små- og mellemstore fødevarevirksomheder i Danmark har mulighed for at søge tilskud til kompetenceløft gennem relevante tilskudsprogrammer.

Hvis du vil vide mere om mulighederne, og have hjælp til at søge, kan du kontakte Dansk Fødevareakademi – det er gratis og uforpligtende.

Her er er der mulighed for at søge op til 60% tilskud til kursusgebyret. Behandlingstidens er typisk fire uger.

Hvis du som virksomhed gerne vil kontaktes, kan du udfylde denne formular, og så ringes du op af Dansk Fødevareakademi, som hjælper dig videre.

Er arbejdsgiver omfattet af overenskomst, så kan du søge tilskud her:
For at kunne søge om tilskud fra Kompetencefonde, skal man som arbejdsgiver være omfattet af en overenskomst.
Du kan læse mere om mulighederne her.

Lektioner og program for kurset

Underviseren - Pontus Elofsson

I spidsen for naturvinsommelien har vi Pontus Elofsson, der både er udvikler af og underviser på kurset. Pontus har været sommelier på Noma og det var her, at han for alvor var med til at sætte naturvin på Danmarkskortet. Han er, hvis ikke den mest, så i hvert fald en af de mest erfarne personer på området, naturvin, og han er anerkendt både nationalt og internationalt.

2020: Går selvstændig med firmaet, Doctor Krull, hvor han yder konsulentrådgivning i naturvin

2015: Underviser i naturvin

2011–2020: Importere naturvin til Danmark og Sverige

2012: Forfatter til bogen: ’På Noma får man vi med klumper i’

2004- 2012: Sommelier/Manager på Noma

1999-2004: Sommelier på Pierre-André, Formel B, 1. sal th., Kroghs Firskerestaurant, Era Ora

Udover at være en dygtig sommelier, har Pontus fordybet sig i naturvinsverdenen, hvorfra han har opbygget et stort netværk - og nogle af de folk vil også gæste naturvinsommlien.

Pontus Elofsson is a teacher on the Natural Wine Sommelier course at Copenhagen Hospitality College.

Tilmelding til Naturvinssommelier

Personlige oplysninger
Adresse
Kontaktinfo
Betaling i rater
Tilskud
Det er modtaget
Johan Dal
Kursus- og projektchef

Johan K. Dal