grøn madfestival

3. august 2022

grøn madfestival

Et farverigt madmarked, talks & workshops med fokus på bæredygtighed og fødevarer, langbordsmiddag med sprøde grøntsager. Lyder det interessant? Så kom til grøn madfestival på Hotel- og Restaurantskolen d. 23. og 24. august.


Den 23. og 24. august åbner portene på Hotel- og Restaurantskolen, som for første gang afholder en madfestival i forbindelse med Copenhagen Cooking. 

I samarbejde med Valby Lokaludvalg og Københavns Fødevarefælleskab åbner vi dørene til et brag af en madfestival. Vi fokuserer på klima og bæredygtighed i et madperspektiv og har taget hverdagsbrillerne på. 

Festivalen er gratis og dørene er åbne for alle, som har lyst til at smage, dufte, se, lytte og opleve en dag eller to i madens tegn. 

Gæsterne bliver budt indenfor i skolens stemningsfulde baggård, hvor man bevæger sig rundt mellem bålværksteder, en blomstrende køkkenhave, sommerfugle og honningproducerende bier. I haven kan man bl.a. få rundvisning af vores dygtige gartner, Malte. 

Der bliver masser af inspiration at hente fra workshops og talks, hvor spændende profiler fra madscenen dykker ned i hver deres emne. Gæster kan bl.a. opleve Emilie Qvist Kjærgaard, medejer af Restaurant Medvind i Hanstholm, Trine Hahnemann, kok og kogebogsforfatter, Katrine Klinken, indehaver af specialbutikken HONNING, og Martin Keller og Katrine Ejlerskov fra Dansk Vegetarisk Forening og mange flere. Det fulde program kan ses længere nede på siden. 

Der bliver også rig mulighed for at smage og købe gode råvarer med hjem, når lokale fødevareproducenter og avlere samles til et grønt madmarked. Der vil både være økologisk frugt og grønt fra sjællandske gårde, bl.a. Kieselgården, men også nye og innovative fødevareprodukter eller virksomheder. Her kan bl.a. nævnes ØNSK, en kaffevirksomhed, der handler direkte med kaffebønderne og investerer tid og penge tilbage i deres produktion. Eller Agrain®, som upcycler mask, et restprodukt fra ølbrygning, og producerer økologisk mel, knækbrød og crisps.

Man kunne jo godt gå hen og blive sulten efter alle de indtryk, og det er der heldigvis taget højde for. Vi inviterer nemlig til langsbordsmiddag begge aftener, hvor eleverne fra team gas2 i samarbejde med Neel Engholm, ejer af Plant Power Food på Nørrebro, serverer grønne retter under åben augusthimmel. Der er stadig få billetter tilbage, som kan købes her. 

Som I nok kan høre, bliver der gang i den og vi glæder os til at åbne dørene for lokalområdet. 

Programoversigt

Både d. 23. og 24. august har vi inviteret dygtige folk til at afholde talks og workshops, som kan inspirere og give indsigt. Klik på datoerne nedenfor og se det fulde program. 

23. august

  • Kl. 16:15-16:45. Emilie Qvist Kjærgaard. Fremtidens råvarer og Emilies rejse i madland. Scene 2. 

  • Kl. 16:00-18:00. Katrine Klinken. Honningsmagning for alle. D-bygningens garderoberum. 

  • Kl. 16:45-17:00. Plantekoret fra Johannes Døbers Kirke synger klimasange. 

  • Kl. 17:00-17:30. Sebastian Holberg. Grøntsager i konkurrenceperspektiv og opløftning af hverdagsretter. Scene 1. 

  • Kl. 18:00-18:30. Thomas Elletoft Køster. Livet på Rabarbergaarden og om at bruge de råvarer som er tilgængelige. Scene 1.  

24. august

  • Kl. 16:15-16:45. Christine Bille. Workshop i fermentering og madspild. Plads til 20 deltagere. Haven.

  • Kl. 16:45-17:15. Katrine Ejlerskov og Martin Keller fra Dansk Vegetarisk Forening. Biodiversitet, sundhed og klima i et hverdagsperspektiv. Og smagsprøver. Scene 2.

  • Kl. 17:30-18:00. Fiskerikajen. Om sikring af fremtidens fisk og der kommer selvfølgelig også fisk på disken. Scene 1. 

  • Kl. 18:15-18:45. Trine Hahnemann. Om at få grøntsagerne ind i hverdagen og hvorfor det kan være svært. Scene 1.