Elever på Hotel- og Restaurantskolens første Grundforløb plus spiser frokost i solen

Grundforløb plus udvides til fire forløb om året

16. september 2022

Hotel- og Restaurantskolen sætter skub i succesrig grundforløb plus-satsning med fire årlige forløb

Denne sommer startede over halvdelen af eleverne fra Hotel- og Restaurantskolens første grundforløb plus på en af skolens uddannelser. Efter positive reaktioner på den nye satsning fra både elever og Jobcenter København startede skolen sit andet forløb op i august med endnu en opstart forude den 3. oktober. Fremover udbyder skolen fire nye hold årligt.


I slutningen af juni måned færdiggjorde de syv første elever deres grundforløb plus på Hotel- og Restaurantskolen. I begyndelsen af august startede fire af dem de på en af skolens andre uddannelser, og markerede dermed en succesfuld start på skolens nye satsning. 

Grundforløb plus giver mennesker, der af forskellige årsager ikke er en del af en uddannelse, indblik i de muligheder, skolens byder på, og klæder dem samtidig mentalt og sprogligt på til at komme i gang med en uddannelse. På skolen glæder man sig over den positive respons, introduktionen af det nye 10 ugers forløb har fået. 

”Vi klapper ikke os selv på skulderen, før eleverne står med et svendebrev. Men jeg er rigtig glad for allerede at se så stor en andel af eleverne tage skridtet videre til vores andre uddannelser. Det er det, som det hele handler om, og bekræfter, at vi er en skole, der har plads til alle – og at vi kan give en positiv oplevelse til elever, der ellers ikke altid har haft de bedste erfaringer med at gå i skole,” fortæller Hotel- og Restaurantskolens vicedirektør Søren Poul Nielsen. 

Vil skabe en tryg øvebane i bredt samarbejde 

I august tog den nye satsning sit næste skridt, da 13 elever startede på det seneste grundforløb plus, og planen er at styrke både indtag og indsats yderligere i fremtiden.  

Det altoverskyggende fokus er fortsat på nærvær og på at give eleverne selvtillid og vejledning til at træffe realistiske beslutninger om deres uddannelsesretning. En tilgang, der bl.a. har mødt positiv respons i samarbejdet med Jobcenter København. 

”Mange af vores elever har været væk fra uddannelsessystemet og arbejdsmarkedet i flere år, så grundforløb plus skal gerne give dem en tryg øvebane, hvor de kan afprøve de muligheder, som vores brancher åbner for. Det kræver nærvær og rådgivning, og derfor har vi blandt andet et stærkt samarbejde med Jobcenter København om mentorstøtte for unge elever, som gør en kæmpe forskel i forhold til at fastholde dem i uddannelsen. Det er både spændende og nødvendigt at samarbejde bredt og fleksibelt om den målgruppe, grundforløb plus henvender sig til,” forklarer udviklingskonsulent Thine Overgaard Thygesen. 

Fire årlige forløb fra 2023 

Den 3. oktober sætter Hotel- og Restaurantskolen gang i årets tredje og sidste grundforløb plus, inden der fremover vil være fire årlige forløb. 

I teamet bag grundforløb plus glæder de sig til at hjælpe mange flere elever godt på vej i deres skole- og arbejdsliv. Målet er hele tiden at blive klogere på de mange forskellige forudsætninger, eleverne har, og skabe de undervisningsformer og læringsmiljøer, eleverne har brug for. 

”Nogle har brug for at lære at gå i skole, mens andre har behov for at styrke deres sproglige kompetencer. Alle har en rygsæk med forskellige livserfaringer og forudsætninger for at gå i skole. Det er vores opgave at guide og lære eleverne, hvordan de kan bære deres individuelle rygsæk med sig ind i skole- og arbejdslivet. Og på Grundforløb plus+ får eleverne også en god portion selvværd og selvtillid oveni,” siger Thine Overgaard Thygesen.