Sidste år lagde 2000 mennesker vej forbi, da Hotel- og Restaurantskolen fejrede 100 års fødselsdag med en historisk fest fuld af lærerige og velsmagende arrangementer. I år gentages succesen, når Københavnerne inviteres forbi til nye store smagsoplevelser og spændende workshops med fokus på det grønne køkken – og der er nu åbnet for billetsalget til de mange aktiviteter.
Kom forbi, når skolens tjenerelever fyrer op for flamberingen og eksperimenterer med hjemmelavede cocktails til at skyde weekenden i gang – og er man mere til øl, kan man komme til ølsmagning med nogle af den danske ølhistories glemte klassikere. Du kan også lære om og smage på mikrobiologiens gastronomiske kunst til vores fermenteringsworkshop.
Når sulten melder sig, er mulighederne mange; tag fx med til 6 retters sydeuropæisk efterårsmiddag, eller smag på (u)hyggeligt smørrebrød i fredag den 13.’s ånd. Vi hylder også det grønne riges store umamikonge, når skolens streetfood marked hylder svampe i alle deres mange lækre afskygninger. Og så rykker sønderjysk tradition til København for en aften, når vi inviterer indenfor til det store Valby’ske kagebord.
Se det fulde program nedenfor og kom forbi til en uforglemmelig aften sammen med fremtidens kokkestjerner.
DET KAN DU OPLEVE PÅ KULTURNATTEN 2023:
Vegetarisk streetfood med kongen af umami
Tidspunkt: Kl. 18:00-22:00
Pris: 20 kroner per snack eller 100 kroner for 6 – køb på dagen
Svampe er alt fra rituelle sanketure i fugtig efterårsskov til tæmmet industriel containerdyrkning. Men hvorfor går vi så meget op i svampe? På vores vegetariske Streetfood-marked kan du selv smage, hvordan svampe kan være en af de stærkeste kilder til velsmag og umami uden for dyreriget.
Det store Valby'ske kagebord
Tidspunkt: Kl. 18:00-19:30 og 20:00-21:30
Pris: 150 kroner – køb billet her
På ægte Sønderjysk manér sammensætter Hotel- og Restaurantskolen et overdådigt Valby’sk kagebord med de skønneste kager, skolens Bager/konditorelever har at byde på. Fra macarons til flødeboller og meget mere.
Smørrebrød på den (u)hyggelige måde
Tidspunkt: Kl. 18:00-19:30
Pris: 175 kroner – køb billet her
Fredag den 13. skruer vi op for uhyggen i restauranten, når smørrebrød/cater-elevern serverer (u)hyggeligt smørrebrød. Hvordan gør man en sildemad, et stykke tatar og en lækker dessert til en uhyggelig oplevelse? Kom og smag – hvis du tør.
Cocktailbar og flambering
Tidspunkt: Kl. 18:00-23:00 (eller udsolgt)
Pris: Køb af cocktails på dagen – tilmelding ikke nødvendig
Der er festlig efterårshygge i baren, når vores tjenerelever disker op med lækre hjemmelavet cocktails (både m/u alkohol) og flamberet frugt serveret med store smil og gode fortællinger.
Ølsmagning: Genfind de gamle klassikere
Tidspunkt: Kl. 18:00-19:00 og 20:00-21:00
Pris: 150 kroner – køb billet her
Der dukker hele tiden nye bryggerier og øl op på den blomstrende danske ølscene – men hvad med klassikerne? Lær om og smag på udvalgte nedslag fra den danske ølhistorie med kyndig vejledning fra skolens ølsommelieruddannelse Kellner. Du kan også nyde skønne snacks udviklet af eleverne specifikt til hver øltype.
Oplev Sydeuropas efterårskøkken gennem 6 serveringer
Tidspunkt: Kl. 18:00-20:30 (ankomst mellem 18:00 og 18:30)
Pris: 120 kroner – køb billet her
Et ivrigt hold af nye elever på skolen driver restaurant for en aften med 6 skønne serveringer fra det sydeuropæiske efterårskøkken. Få smagsoplevelser fra både det salte og søde køkken – sprængfyldt med smag og gode sæsonråvarer.
Lær at fermentere
Tidspunkt: Kl. 18:00-18:45, 19:00-19:45, 20:00-20:45 og 21:00-21:45
Pris: Gratis – tilmeld dig en workshop her
Bliv introduceret til fermentering og smag selv på et udvalg af smagsprøver og småretter, der viser, hvad man kan bruge fermenterede produkter til i derhjemme. Lav fx din egen surkål/kraut, og lær, hvordan du kan tilsmage den i et væld af retninger.