Over 350.000 kr. til skolens skarpeste håndværkere i mad og værtskab
117 nyuddannede receptionister, tjenere, kokke og smørrebrød/catere blev tirsdag aften hyldet med både metal, legater og særpriser til årets store medaljefest.
Kom til Infodag den 25. januar: Oplev skolen, snak med undervisere, og bliv klogere på vores uddannelser - læs mere og tilmeld dig.
117 nyuddannede receptionister, tjenere, kokke og smørrebrød/catere blev tirsdag aften hyldet med både metal, legater og særpriser til årets store medaljefest.
117 nyuddannede receptionister, tjenere, kokke og smørrebrød/catere blev tirsdag eftermiddag hyldet ved den store årlige medaljefest på Hotel- og Restaurantskolen.
Både med uddannelsernes traditionsrige medaljer i guld, sølv og bronze, men også med særpriser og legater til 39 elever, der havde vist et særligt stort potentiale på deres vej ud i branchen.
Et fortjent skulderklap, understregede skolens vicedirektør med ansvar for pædagogik og uddannelse, Søren Poul Nielsen, som opfordrede eleverne til at bruge deres faglighed til ikke kun at skabe gode gæsteoplevelser, men også sikre hinanden og resten af branchen en sund arbejdskultur.
"Mange af jer siger, at I har valgt jeres uddannelse for at skabe noget godt for andre mennesker. Men I skal også ud i et hektisk arbejdsliv, som I skal løfte sammen som kolleger på kryds og tværs - så jeg håber, at I også vil være opmærksomme på at skabe noget godt for hinanden."
Absalon Fonden var afsender på legater for i alt 97.500 kr. til de 8 dygtigste nyuddannede receptionister:
Horesta uddelte 3 rejselegater på hver 30.000 kroner til kok Birk Becher Hermansen, receptionist Nicoline Valley Boye Themsen og tjener Alma Bomann Larsen-Linden.
Restauratørstiftelsen havde 7 legater på hver 10.000 kr. med til Lise Marie Bruk, Tamisilia Kadsar, Cathrine Lund Hansen, Maja Duus Berghols, Mikkel S. Schmidt, Oudan F. Hubbelmeiljer og Trine Storinggaard.
Derudover blev der uddelt gaver, priser og legater fra Go Hotels, Inco, Bendt Brandt, Danske Bank, 3F, Spiegelau, Textilia, Praxis og Cool Climate Wine Summit, Brønnum, H.W. Larsen, San Pellegrino, Oskar Davidsen og Crush Grind.
Til sidst uddelte Hotel- og Restaurantskolen selv 4 legater på hver 20.000 kr. De gik til tjener Bell Louise Wigelsen, kokkene Hugo J. S. Hillerbrand og Jonathan Løndorf og smørrebrød/cater Redwan Rahman.
Foruden klapsalver og opmuntrende tilråb blev dagens lydtapet sat af musiker Jesper Stilgren, mens ganerne blev forkælet af skolens egne kokkeelever på 2. hovedforløb, der havde strikket en grøn og lokalt betonet menu sammen til de glade gæster og medaljemodtagere.
Og netop lokale råvarer kom også på dagsordenen, da gæstetaler Jesper Zheilund fra brancheorganisationen Lokale Fødevarer indtog scenen. Udover at hylde eleverne, kippede han også med flaget for Det Nordiske Køkkenmanifest, der i nu 20 år har været med til at forme den moderne, nordiske gastronomi med et stærkt lokalt fokus.
"I er på vej ud i en branche i konstant udvikling, og I er de nye ambassadører, der skal sikre, at den om 50 år stadig er lige så fantastisk, som den er i dag - og måske endda endnu bedre," lød de opmuntrende ord blandt andet.