8. klasse på EUD
Når du er på skolen, vil du komme til at møde mange andre unge mennesker, som også besøger os.
Hvordan er forløbet?
Udbytte
Formålet med et to-ugers besøg på Hotel- og Restaurantskolen er at se, hvordan en hverdag forløber på en erhvervsskole.
Eleverne vil få indsigt i de typer af uddannelser, der tilbydes på en erhvervsskole, og vil i praksis lære om det at gå på en erhvervsskole.
Dagene vil være præget af både teori og praktik, og vi sætter fokus på at skabe en så praksisnær oplevelse som muligt.
Klassen vil arbejde med samme fag og undervises af faglærere, som vores almindelige EUD elever bliver undervist af.
Målet med forløbet er, at eleverne oplever en sammenhæng mellem teori og praksis og på den måde får kendskab til erhvervsuddannelserne.
I forløbet bliver der mulighed for eleverne at arbejde med Meebook på egen skole, så oplevelser, indtryk og aktiviteter kan gemmes og bruges som refleksion over besøget.
Vi har sat en række læringsmål op for ’8.klasse på EUD’:
- At eleven kan forklare betydningen af, at en råvare kan have en sæson
- At eleven kan grundprincipperne i almen hygiejne
- At eleven kan give sætte ord på, hvilke sundhedsmæssige forskelle der kan være på mad
- At eleven kan regne deres energibehov ud og forstår sammenhængen mellem indtag og forbrug
- At eleven kan forstå, hvad de energigivende stoffer er, og hvor de findes
- At eleven forstår meningen af værtsskab og kan bruge det i praksis
- At eleven opnår nogle simple køkken ”skills” og kan sætte ord på håndværket på Hotel- og Restaurantskolen
Målgruppe
Elever, der går i 8. klasse.
Til læreren
Formålet med et to-ugers besøg på Hotel- og Restaurantskolen er at se, hvordan en hverdag forløber på en erhvervsskole.
Eleverne vil få indsigt i de typer af uddannelser, der tilbydes på en erhvervsskole, og vil i praksis lære om det at gå på en erhvervsskole.
Dagene vil være præget af både teori og praktik, og vi sætter fokus på at skabe en så praksisnær oplevelse som muligt.
Klassen vil arbejde med samme fag og undervises af faglærere, som vores almindelige EUD-elever bliver undervist af.
I forløbet bliver der mulighed for eleverne at arbejde med Meebook på egen skole, så oplevelser, indtryk og aktiviteter kan gemmes og bruges som refleksion over besøget.
Vi har sat en række læringsmål op for ’8.klasse på EUD’:
- At eleven kan forklare betydningen af, at en råvare kan have en sæson
- At eleven kan grundprincipperne i almen hygiejne
- At eleven kan regne deres energibehov ud og forstår sammenhængen mellem indtag og forbrug
- At eleven forstår meningen af værtskab og kan bruge det i praksis
- At eleven opnår nogle simple køkken ”skills” og kan sætte ord på håndværket
Kontakt
Hvis du har spørgsmål, kan du kontakte underviser Henrik Hynne på:
Telefon: 3147 50 02
Mail: hhy@hrs.dk
Sådan er skolen
Når du besøger Hotel- og Restaurantskkolen, oplever du, hvor meget liv her er. Vores elever lærer en masse i køkkenerne og i klasseværelserne.
Men undervisningen på skolen foregår også helt andre steder, som ikke minder om andre skoler.
Vi har blandt andet et ferm lab, hvor vi fermenterer på livet løs, og vi har vores egen byhave, hvor vi dyrker økologiske krydderurter og grøntsager til undervisningen.
Når det er frokosttid, kan du vælge mellem vores helt egen restaurant, vores bæredygtige spisehus eller kaffebar, hvor du kan købe sandwiches og salater.
Der er også sociale arrangementer som fester, fredagsbarer, street food-arrangementer og udflugter.
Der er ikke to dage, der er ens, på Hotel- og Restaurantskolen.
