unge elever på Hotel- og Restaurantskolen

Introforløb­ 8. klasse

Velkommen til Hotel- og Restaurantskolen! Vi glæder os til at modtage dig og håber, at du vil nyde at besøge os

Introforløb 8. klasse 

Velkommen til Hotel- og Restaurantskolen! Vi glæder os til at modtage dig og håber, at du vil nyde at besøge os. 

På dit besøg på Hotel- og Restaurantskolen får du viden om mad, smag, sundhed og måltider. Du opnår praktiske færdigheder inden for madlavning og prøver at eksperimentere med råvarer og opskrifter. Du vil også opleve værdien af et fællesskab omkring måltider. 

At skabe et fælles måltid fra bunden kræver samarbejde, og alle hjælper til med at få arrangementet stablet på benene – så din indsats er vigtig! Fuldstændig som ude i den virkelige verden. 

Du vil blive introduceret til flere forskellige værksteder. Du vil først og fremmest skulle arbejde i vores indendørs køkken. 

Men du vil muligvis også skulle arbejde i vores udendørskøkken (som vi bruger hele året) eller i vores store event-sal. 

Du kommer til at skulle arbejde som kok, men du vil evt. også skulle arbejde som tjener, cater eller bager. Det er den bedste måde at få et ordentlig indtryk af vores spændende branche. 

Når du besøger Hotel- og Restaurantskolen, kommer du ikke til at sidde særlig meget ned. Al teori lærer du stående, mens du arbejder. Og du kommer til at arbejde alle dage, mens du besøger os. 

Under besøget vil du også få en rundvisning på skolen og høre om nogle af vores andre uddannelser. 

Alle undervisere, som du kommer til at møde, er vant til at undervise elever fra folkeskolen. 

Vi glæder os til at møde dig! 

Hvad laver du på introforløbet?

Pop-up spiseklub

Når du er på skolen, vil du komme til at møde mange andre unge mennesker, som også besøger os.

I skal sammen lave en stor pop-up spiseklub. At skabe et fælles måltid fra bunden kræver samarbejde, og hver dag ender med et stort fælles måltid, hvor mellem 50 og 150 elever spiser sammen.

Nogle dage er det en fin restaurant, andre dage en smørrebrødscafé. Alle hjælper til med at få arrangementet stablet på benene – så din indsats er vigtig! Fuldstændig som ude i den virkelige verden.

Du vil blive introduceret til flere forskellige værksteder. Du vil først og fremmest skulle arbejde i vores indendørs køkken.

Men du vil for eksempel også skulle arbejde i vores udendørskøkken (som vi bruger hele året) eller i vores store event-sal.

Du vil blive præsenteret for en del af vores uddannelser, og du kommer til at skulle arbejde som kok, men du vil for eksempel også skulle arbejde som tjener, cater eller bager.

Udbytte

På introforløbet får du et ordentlig indtryk af vores spændende branche.

Når du besøger Hotel- og Restaurantskolen, kommer du ikke til at sidde særlig meget ned. Al teori lærer du stående, mens du arbejder. Og du kommer til at arbejde alle dage, mens du besøger os. Og de ting, du lærer, kan du tage med dig videre i livet.

Undervejs får du også en rundvisning på skolen med en introduktion til vores andre uddannelser.

Målgruppe

Elever, der går i 8. klasse.

Kontakt

Hvis du har spørgsmål, kan du kontakte underviser Henrik Hynne på:

Telefon: 3147 50 02

Mail: hhy@hrs.dk

Henrik Hynne

Har du spørgsmål til introforløbet?

Underviser

Henrik Hynne