Cannelloni med krebs og svampe
Cannelloni med krebs og svampe
HovedretDet skal du bruge
Ingredienser
Krebs
- 1 kg Levende krebs
- 3 L Vand
- 2 stk. Løg
- 1 stk. Gulerod
- 50 g Dild
- 50 g Persille
- Paprika
- Tørret timian
- Laurbærblade
- Salt og peber
Fyld
- 200 g Kogt og hakket krebsekød
- 50 g Finthakkede kantareller (eller andre efter sæson)
- 1 spsk. Hakket persille
- 1 stk. Hakket skalotteløg
- Lidt citronskal
Bechamelsauce
- 50 g Smør
- 50 g Mel
- 2½ dl Mælk
- 2 dl Fond fra krebsen
- 40 g Parmesanost
- 100 g Kantareller
- 1 stk. Skalotteløg
- 1 spsk. Citronsaft
- Salt, peber
Pastadej
- 300 g Tipo 00 hvedemel
- 3 stk. Æg
- 1 knsp. Salt
- Lidt isvand
- Revet parmesanost
- Krydderurter
Sådan gør du
Krebs og fyld
Bring vandet i kog sammen med groft skåret løg, gulerod, duske af dild og persille, samt krydderier.
Kom de levende krebs i det kogende vand, kog i 5 min. (Gem krebsefonden!).
Kom herefter krebs i isvand, pil krebs og hak kødet groft. Vend krebs med øvrige ingredienser til fyldet.
Bechamelsause med svampe
Smelt smør i en gryde ved middelvarme. Drys mel i og lad det falde lidt til bunds i smørret.
Pisk det sammen og begynd at hælde ca. 1 dl mælk i ad gangen, hvorefter saucen piskes.
Når saucen igen bliver varm tykner den, hvorefter endnu lidt mælk og krebsefond tilsættes, indtil den ønskede konsistens. Saucen skal være forholdsvis tyk.
Hak svampe og løg fint og sauter på en pande med lidt olie, indtil de bliver gyldne.
Tilsæt svampe/løg, riv osten og tilsæt til saucen. Smag til med citronsaft, salt og peber. Hold saucen lun.
Cannelloni
Sigt melet, som hældes ud på et bord. Lav en fordybning i midten, som en vulkan.
Slå æggene ud i fordybningen og tilsæt salt og lidt isvand.
Vend mel og æg sammen med en gaffel og hånden.
Melet skal trækkes ind i æggemassen til en grov dej. Tilsæt evt. lidt mere vand, hvis dejen er for tør, eller mel, hvis for klistret.
Ælt dejen færdig i ca. 10 min. indtil den er glat og elastisk. Pak den ind i film, lad den hvile i 30 min. Brug kagerulle eller pastamaskine til at rulle dejen ud.
Drys bordet med mel og rul ud med en kagerulle og rul ud til den ønskede tykkelse. Start fra midten af dejen og arbejd ud mod kanten.
Eller kør dejen på en pastamaskine, hvor man starter med den tykkeste indstilling og gradvist går ned i tykkelse, indtil den ønskede tykkelse er opnået.
Skær pastaen ud i 8 firkanter af ca. 15x15 cm.
Kog pastaen i ca. 1 min. i saltet kogende vand. Tag dem op med en hulske og fold dem ud, mens de er varme.
Når cannellonierne skal fyldes, placeres fyld på et stykke firkantet pasta og den lukkes med en andet stykke pasta. Rul dem let sammen som en pandekage.
Placer cannellonierne i et ildfast fad. Hæld bechamelsaucen over, og drys med et ordentlig skud friskrevet parmesanost.
Bag dem i ovnen ved 200° i ca. 12-15 min. Jo tykkere cannellonierne er, jo længere tid skal de have.
Anretning:
Anret på tallerken med frisk parmesan (eller bagte parmesanflager), brombær, spiselige blomster, og evt. havtorn alt efter sæson.
Tip: Erstat de hjemmelavede cannelloni med friske lasagneplader,
hvis du vil spare tid.