Organisation og vedtægter

Hotel- og Restaurantskolen i København er er en selvejende institution, som i 1922 blev landets første fagskole inden for hotel- og restaurationsbranchen. 

Hotel- og Restaurantskolen har i dag mere end 6.000 elever og kursister tilmeldt årligt. Det betyder, at der dagligt færdes ca. 850 elever på skolen.

Skolen har en medarbejderstab på 150 personer.

Sådan er vi organiseret

Organisationsdiagram

Skolens direktion

Søren Kristensen
Direktør

Søren Kristensen

M: skr@hrs.dk

Søren Poul Nielsen
Vicedirektør pædagogik og uddannelse

Søren Poul Nielsen

M: spn@hrs.dk T: 22177632

Marianne Søndergaard
Chef Branche & Branding

Marianne Søndergaard

M: mas@hrs.dk T: 28809954

Skal du finde en medarbejder?

Medarbejdere

Skolens bestyrelse og vedtægter

Hotel- og Restaurantskolen ledes af en bestyrelse på 10 medlemmer med stemmeret, der skal være myndige. Derudover er der to medlemmer uden stemmeret. 

Bestyrelsens medlemmer skal tilsammen bidrage til at fremme skolens strategiske virke med erfaring og faglig indsigt i uddannelse og arbejdsmarkedets behov for uddannelser.

Dato for vedtagelse af vedtægter samt offentliggørelse på skolens hjemmeside fremgår af vedtægernes Kapitel 9.

Revision

Deloitte, Statsautoriseret Revisionsaktieselskab

Hjemstedskommune: København
Skolens reg.nr i ESA 253

Se vedtægter Se tidligere vedtægter (dec '15-dec '23)

Skolens Udvalg og boards

Samarbejds- og arbejdsmiljøudvalg

Samarbejds- og arbejdsmiljøudvalget (SU/AMO) består af repræsentanter for ledelsen og medarbejderne.

Udvalget mødes 6 gange årligt for at drøfte organisatoriske og ledelsesmæssige forhold af betydning for arbejdspladsen og medarbejderne, fx trivsel, arbejdsmiljø, strategi og økonomi. 

Drøftelserne i udvalget har til formål at sikre, at medarbejderne kan bidrage aktivt til arbejdspladsens udvikling og at medarbejdernes synspunkter og erfaringer inddrages i ledelsens beslutningsgrundlag.

Medarbejderrepræsentanterne er medarbejdervalgte og tager i drøftelserne afsæt i fælles medarbejderinteresser.

Ledelsesrepræsentanter:

  • Søren Kristensen – Formand
  • Bonnie Dræby Lind
  • Mariann Præstegaard
  • Marianne Søndergaard
  • Pernille Fritzen
  • Søren Poul Nielsen

Medarbejderrepræsentanter:

  • Jan Vestergaard Hansen – næstformand
  • Bente Larsen
  • Susanne Budolph Raja
  • Tenna Bengtsson
  • Thomas Brink Lorenz
  • Thomas Monberg Jensen

Uddannelsesudvalg

De lokale uddannelsesudvalg (LUU) rådgiver Hotel- og Restaurantskolen i spørgsmål, der vedrører skolens uddannelser. 

Hotel- og Restaurantskolen samarbejder med de lokale uddannelsesudvalg om undervisningens indhold indenfor de rammer, som Undervisningsministeriet har fastsat for de enkelte uddannelser.

De lokale uddannelsesudvalg arbejder for at understøtte samarbejdet mellem skolen og det lokale arbejdsmarked.

Reglerne for LUU fremgår af Erhvervsuddannelsesloven og Bekendtgørelse om erhvervsuddannelser. I Erhvervsuddannelseslovens paragraf 40, 41 og 42 findes regler for bl.a. sammensætning og kompetenceområder for LUU. Find dem her.

I Bekendtgørelse om erhvervsuddannelser paragraf 5, 6, 52 og 53 findes bl.a. regler om LUU’s rolle i kvalitetssikring af undervisning og oplæring, samt inddragelse i udformningen af de lokale undervisningsplaner (LUP) samt regler for indhold. Find dem her.

De Lokale Uddannelsesudvalg for de uddannelser, Hotel- og Restaurantskolen udbyder som skoleoplæring, vil desuden rådgive og informere skolens bestyrelse, jf. § 123, stk. 3, i bekendtgørelse om erhvervsuddannelser. 

Se, hvem der sidder i udvalgene for Hotel- og Restaurantuddannelsens erhvervsuddannelser, her.

Håndbog for medlemmer af Lokale Uddannelsesudvalg (LUU), udviklet af de faglige udvalg på fødevareuddannelserne i 2025 finder du her.

Relationer

Hotel- og Restaurantskolen indgår i en række netværk og organisationer inden for uddannelse, gastronomi og hospitality.

Relationer