Elever fra EUD 10 laver hjemmelavet pasta.

EUD10 – Madværksted

For dig, der er interesseret i råvarer, mad og måltider og gerne vil arbejde praktisk med dine hænder

EUD10 – Madværksted

EUD10 er en tryg og god start på din videre uddannelse. Også selvom du endnu ikke helt ved, hvad du vil være.


EUD10 på Hotel- og Restaurantskolen er for dig, der gerne vil lære en masse nyt og gerne vil ud af klasseværelset for at prøve tingene i praksis. Det er for dig, der har glæden ved at lave mad, eller dig, der ønsker at finde den, og som har lyst til at have fingrene i gryden.

Det er også meget oplagt, hvis du har brug for at styrke nogle af folkeskolens afgangsfag, så du bliver helt klar til dit valg af uddannelse efter 10. Og så er det et år, hvor du får en masse nye venner og får undervisning i trygge rammer, hvor der er plads til alle.

Med udgangspunkt i fællesskabet omkring måltidet, smag, håndværket samt modet til at arbejde undersøgende og eksperimenterende, udforsker vi sammen det gastronomiske univers. Du får en holdning til, hvad vi spiser, og du bliver klogere på råvarer, sundhed og bæredygtighed.

Fokusområderne på EUD10 Madværksted

 • Mad
  Vi udvikler madlavningskompetencer med fokus på årstidens råvarer, smag, håndværk og klima.
 • Måltidet
  Vi beskæftiger os med måltidets kulturelle og sociale betydning.
 • Sundhed og trivsel
  Du får indsigt i og bevidsthed om egen og fællesskabets sundhed og trivsel.
 • Bæredygtighed
  Du får indsigt og forståelse for natur, råvarer og ressourceanvendelse, samt hvordan du træffer klimavenlige valg i hverdagen.
Rosemarie

Jeg kan anbefale EUD10, hvis du godt kan lide meget praktisk undervisning og lidt mindre fag som i folkeskolen for eksempel. Jeg har udviklet mig personligt i 10. klasse – også på grund af mine klassekammerater.

Rosemarie Wegener

Tidligere elev

Skolens gartner Liv underviser elever i byhaven.

Du kommer udenfor

I samarbejde med skolens gartner vil dele af undervisningen også foregå i skolens have, hvor der kommer fokus på råvarernes vej fra jord til bord.

Det sker for eksempel med undervisning i vores udendørs køkkener og over bål.

Kombineret med viden om hvordan du udnytter naturens forrådskammer til for eksempel at samle svampe, bær, tang, enebær, skvalderkål m.m.

Nyttig viden

Optagelse

I 10. klasse på skolen er der officiel ansøgningsfrist 1. marts og studiestart i august.

For at begynde i 10. klassen på skolen skal du søge via www.optagelse.dk

Vi er klar til at hjælpe dig, hvis du har spørgsmål eller støder på problemer. Du kan ringe til 3386 2200 og blive viderestillet. Du kan også kontakte en af vores studievejledere på studievejledning@hrs.dk 

Adgangskrav

Du skal have din uddannelsesplan klar, som du har skrevet sammen med din uddannelsesvejleder eller dine forældre - hent skabelonen her.

Går du i 9. klasse?
Benyt dit UNI-login på optagelse.dk
(Få vejledning til online tilmelding her)

Har du forladt folkeskolen?
Hvis du har forladt grundskolen uden at afslutte 9. klasse, og er under 18 år, skal du også starte din tilmelding på optagelse.dk.

Når du har klikket dig gennem noget af formularen, får du tilsendt et link, du kan bruge til den egentlige tilmelding.

Bemærk: Unge under 18 år skal have en opdateret uddannelsesplan hos Ungdommens Uddannelsesvejledning - find din UU-vejleder her.

Søger du efter 1. marts?
Efter 1. marts, som er den officielle fællesfrist for ansøgning, har du stadig mulighed for at ansøge om tilmelding via optagelse.dk.

Et par klik inde i formularen på optagelse.dk angiver du din mailadresse. Du får da tilsendt et særligt link, som du kan bruge til tilmelding.

Husk altid at vedhæfte karakterbevis, underskrifter samt vejlederoplysninger og vejlederbemærkninger.

Hverdagen på Hotel- og Restaurantskolen

Hotel- og Restaurantskolen summer af liv. Vi er mange hundrede elever og medarbejdere på forskellige uddannelser. Vi dufter til hinandens mad, oplever smukke serveringer i vores restaurant og taler på tværs til fredagsbarer.  

Mad på skolen 

Der er et stort udvalg af spisemuligheder på skolen.  

 • Restauranten, hvor vores egne kokkeelever forbereder menuen, og tjenerelever serverer den for elever og medarbejdere. 
 • Spisehuset, hvor kantinen serverer grøn bistromad til hverdagspriser.  
 • Kaffebaren, hvor du kan købe sandwiches, kaffe, salater og frugt. 
 • Madboderne, her er du heldig at smage mad, andre elever har lavet. Det kan være alt fra tacos, sushi, brød, is og kage. 
 • Bar' Kaf, hvor vores receptionistelever serverer friskkværnet barista-kaffe til SU-venlige priser. 

Læs om vores spisesteder


Røgfri skole 

Hotel- og Restaurantskolen har røgfri skoletid for elever, medarbejdere og andre, der har sin gang på skolen. 

Det betyder, at du ikke må ryge i skoletiden mellem kl. 8-16, hverken på eller uden for skolens område samt til sociale sammenkomster som fredagsbar, fest og lignende udenfor dette tidsrum. Forbuddet gælder for alle tobaksvarer herunder cigaretter, e-cigaretter og snus. 

Støtte til elever 

Alle skal have en tryg tid på skolen, og vi hjælper vores elever på mange områder.  

Har du ADHD, ordblindhed eller autisme, kan vi tage hånd om det med en række hjælpemidler. 

Har du behov for hjælp til at læse, skrive og forberede dig eksamen, kan du gøre brug af vores læsevejledning. 

Elevråd 

Hotel- og Restaurantskolen har et elevråd, der arbejder for elevernes interesserer og repræsenterer eleverne i skolens bestyrelse. Elevrådet arbejder på at styrke sammenhold og skabe et godt studiemiljø. 

Elevrådet kan kontaktes gennem formandskabet, Marie Rasmussen, marierasmussen02@gmail.com og Mathias Martens, math93m7@edu.hrs.dk

Få en mentor 

Hotel- og Restaurantskolen har i samarbejde med kvindelige kokke i branchen samt netværket Freja (netværksgruppe for kvindelige aktører i madbranchen) etableret en mentorordning for kvindelige elever i hotel- og restaurantbranchen. 

Har du brug for at tale med nogen og finde ud af, om en mentorordning er noget for dig – så kontakt Trine Hahnemann: th@hahnemannprojects.com 

Om at gå i 10. klasse på skolen

10. klasse på skolen har klare målsætninger for alle, så det bliver et godt år:

Vi skal sammen:

 • Forbedre dine faglige kundskaber.
 • Gøre dig mere afklaret med hensyn til dit valg af ungdomsuddannelse.

Derfor er vi ambitiøse på dine og egne vegne og har på den baggrund formuleret nedenstående forventninger til hinanden om det at gå i 10. klasse på Hotel- og Restaurantskolen:

 • I 10. klasse på Hotel- og Restaurantskolen gør vi os umage for at bidrage til, at der er en god stemning, rar atmosfære og et godt arbejdsklima. Det betyder fx, at vi taler ordentligt til hinanden og har en god tone over for hinanden.
 • I 10. klasse bidrager alle til et fællesskab, hvor alle får mulighed for at deltage og lære i et trygt og stimulerende miljø.
 • I 10. klasse på Hotel- og Restaurantskolen tager vi hensyn til hinanden. Det betyder, at vi arbejder sammen, hjælper hinanden, udviser respekt og hensynsfuldhed over for fællesskabet og hinanden – også når vi er uenige.
 • I 10. klasse på Hotel- og Restaurantskolen er vi modige, nysgerrige og ikke bange for at begå fejl.
 • I 10. klasse på Hotel- og Restaurantskolen er al mobning, voldelig, aggressiv, ekskluderende, grænseoverskridende, sexistisk, krænkende og hensynsløs adfærd uacceptabel.

Det kan du forvente af os:

 • Du kan forvente, at vi gør os umage, vi tror på dig og er ambitiøse på egne og dine vegne.
 • Du kan forvente at møde dygtige og engagerede undervisere.
 • Du kan forvente, at vi vil gøre os umage for, at du bliver glad for at komme i skole.
 • Du kan forvente, at vi vil gøre os umage for, at du får det godt socialt og har gode relationer med klassekammerater og medarbejdere på skolen.
 • Du kan forvente, at vi vil gøre os umage for at bidrage til, at du har lyst til og mod på at lære mere.
 • Du kan forvente, at vi løbende vil tale med dig om din motivation, trivsel, samt faglige og sociale udvikling.
 • Du kan forvente, at vi vil gøre os umage for at bidrage til din faglige og sociale udvikling og hjælpe dig til at blive afklaret i forhold til ungdomsuddannelse, og hvordan du kommer bedst muligt videre.

Det forventer vi af dig:

 • Vi forventer, at du kommer hver dag – til tiden, er forberedt og deltager aktivt i undervisningen med en positiv og ansvarsbevidst indstilling.
 • Vi forventer, at du aktivt er med til at skabe et godt socialt og trygt arbejdsklima.
 • Vi forventer, at du bruger dit kokketøj og sikkerhedssko, hvor det er påkrævet.
 • Vi forventer, at du overholder gældende regler og de gensidige forventninger til hinanden.
 • Vi forventer, at du ikke snyder, når du afleverer opgaver eller er til prøver. Det betyder, at du ikke skriver af efter andre, ikke lader andre skrive dine opgaver og fx retter dig efter de anvisninger, du får om hjælpemidler m.m.

Praktisk info

Uniform

I 10. klasse skal du have undervisning i køkkener. Der skal du bære en uniform, der er godkendt til fødevareproduktion. Du kan låne en uniform af skolen eller købe din egen. Læs mere om uniformer her.

Kontakt

Ring eller skriv til os 

Hvis du har brug for hjælp, er du meget velkommen til at tage fat i os.  

Du kan ringe til 3386 2200 og blive omstillet til den afdeling, du gerne vil snakke med.  

Du kan også skrive direkte til den afdeling, der kan hjælpe dig: 

Studievejledning: studievejledning@hrs.dk 

Elevadministration: elevadministrationen@hrs.dk 

Hvis du leder efter en specifik medarbejder, kan du på vores medarbejdersidese, hvem der arbejder i de forskellige afdelinger.  

Elevkontrakt

Vi gør vores bedste for at tilrettelægge et skoleår, hvor alle er glade for at komme i skole og føler sig trygge, så man kan udfolde og udvikle sig både fagligt, socialt og personligt.

Foruden gode rammer og et engageret lærerteam afhænger en god skoletid også af, at man som elev møder op, deltager aktivt i undervisningen og behandler alle ordentligt. For at sikre det, skriver alle elever inden skolestart under på en elevkontrakt, som du kan se her.

Anne Mølgaard Ovesen

Hvis du har spørgsmål til 10. klasse, så kontakt os

Kontakt studievejledningen

Er du klar til at tilmelde dig?

Du tilmelder dig via optagelse.dk ved at klikke på knappen neden for. I tvivl om hvordan du gør? Se vores videoguide til optagelse.dk.

Tilmeld dig

Hold dig opdateret

Tilmeld dig nyhedsbrevet, så du er sikker på at få invitationer til events og infodage, nyheder om aktiviteter på skolen og information om uddannelser. 

Tilmeld nyheder