EUD-praktik for gymnasie­elever

Hvad skal du efter gymnasiet?

Er du i tvivl om, hvad der er det rette skridt for dig efter gymnasiet? Vil du snuse til noget, hvor du får lov at bruge hænderne lidt mere? Få inspiration til din fremtidige vej med 2-3 dages praktik på Hotel- og Restaurantskolen i uge 43.

EUDpraktik giver dig hands-on erfaring med et faglært område og mulighed for at prøve skolens uddannelser af, så du kan blive klogere på, om det kunne være en vej for dig.

Læs mere om EUD-praktik

Du kan ikke se videoen, fordi du har fravalgt cookies fra YouTube. Slå marketing-cookies til og opdater siden efterfølgende for at se den. Tryk på den lille cookie i venstre hjørne for at ændre dine cookie-indstillingerne

studiepraktik

Kom ud og prøve vores uddannelser af 

Igen i år åbner vi flere af vores uddannelser op for studiepraktik. Her kan gymnasieelever komme ud og prøve kræfter med skolens uddannelser til:

Det sker over 3 dage, hvor du får undervisning af vores faglærere, kommer med på ekskursion, møder elever og oplever skolen, mens den summer af liv en almindelig hverdag.

Praktisk info 

  • Du skal være gymnasieelev

  • Der vil være 8 pladser ledige på hver af de tre uddannelser

  • Tilmeldingen åbner d. 5. september her 

  • Dagene starter med fælles morgenmad på Hotel- og Restaurantskolen i Valby, hvorefter I bliver delt ud på de forskellige uddannelser. 

  • Alle dage slutter senest klokken 16.

Gastronom

Som gastronomelev ligger hele køkkenets verden åben. Vil du være kok? Måske lokker Grøn Madhåndværker, eller er det smørrebrød, der stjæler din interesse?

Det er det valg, du skal træffe, når du starter som gastronom her hos os. Alle uddannelser starter nemlig som gastronom, så kom forbi og prøv det af!

Program:

Onsdag

08.00: Velkomstmorgenmad og introduktion til skolen
09.00: Rundvisning på skolen inkl. spisesteder, fredagsbar, fermlab, Haven, honning- og chokoladeværksteder, Købmanden og andre fede faciliteter
09.45: Undervisning
11.40: Frokost
12.20: Undervisning, fortsat
15.00: Afslutning

Torsdag

08.00-15.00: Undervisning

Fredag

09.00–11:30: Fælles afrunding med de andre fra EUD-praktikanter. Snak med studievejledere, hør om muligheder for støtte og videreuddannelse, bliv klogere på karriereveje, og mød kommende lærepladser. Til sidst evaluerer og afslutter vi.

Mød kokkeelev Matilde i videoen her

Receptionistelever tager imod gæster i vores lobby.

Receptionist

Som receptionist er du den første, gæsten møder. Virksomhedens ansigt udadtil. En af de vigtigste medarbejdere.

Du vil få indblik i, hvad en receptionist skal kunne, en god viden om hotelbranchen, og du vil møde dygtige faglærer som har god erfaring og være sammen med de nuværende receptionistelever. 

Program:

Onsdag

08.00: Velkomstmorgenmad og introduktion til skolen
09.00: Rundvisning på skolen inkl. spisesteder, fredagsbar, fermlab, Haven, honning- og chokoladeværksteder, Købmanden og andre fede faciliteter
09.55: Undervisning i hoteldrift, værtskab og turisme - inkl. hotelbesøg 
11.40: Frokost
12.20: Undervisning, fortsat
15.00: Afslutning

Torsdag

08.00-15.00: Undervisning i bæredygtighed i forhold til hotelverdenen - inkl. besøg på et hotel eller turistattraktion med særligt fokus på bæredygtighed.

Fredag

09.00–11:30: Fælles afrunding med de andre fra EUD-praktikanter. Snak med studievejledere, hør om muligheder for støtte og videreuddannelse, bliv klogere på karriereveje, og mød kommende lærepladser. Til sidst evaluerer og afslutter vi.

Mød receptionistelev Frederik i videoen her

tjener

Som tjener er du den afgørende person, som skaber fundamentet for en god oplevelse på restauranten.

Prøv kræfter med bl.a. flambering, værtskab og vinens vidunderlige verden. Dygtige undervisere er klar til at lære fra sig, og elever viser dig det knivskarpe håndværk. 

Program:

Onsdag

08.00: Velkomstmorgenmad og introduktion til skolen
09.00: Rundvisning på skolen inkl. spisesteder, fredagsbar, fermlab, Haven, honning- og chokoladeværksteder, Købmanden og andre fede faciliteter
09.55: Tjenerundervisning - værtskab, flambering af lækre desserter mm.
11.40: Frokost
12.20: Undervisning, fortsat
15.00: Afslutning

Torsdag

08.00-15.00: Undervisning i Tjenerhuset: Fx teoretisk undervisning i vin og evt. besøg på skolens vinmarker. Husk tøj til at kunne være udenfor.

Fredag

09.00–11:30: Fælles afrunding med de andre fra EUD-praktikanter. Snak med studievejledere, hør om muligheder for støtte og videreuddannelse, bliv klogere på karriereveje, og mød kommende lærepladser. Til sidst evaluerer og afslutter vi.

Mød tjenerelev Sebastian i videoen her