Udvidet råvarekendskab
Med kurset opnår du viden og færdigheder, som gør dig i stand til at vælge råvarer under hensyntagen til parametre som: kvalitet, økologi, sæson, bæredygtighed, hvor råvaren er dyrket/opdrættet og sensoriske & madtekniske egenskaber. Du opnår også færdighed i at udvikle retter med de valgte råvarer.
Mål
Du opnår viden, som gør dig i stand til:- At redegøre for vurdering og udvælgelse af råvarer ud fra kvalitet, økologi, sæson, bæredygtighed, hvor råvaren er dyrket/opdrættet og sensoriske & madtekniske egenskaber.- At redegøre for principper ved bestilling og indkøb af råvarer samt ved beregning af forbrug for en given ret.På baggrund af denne viden opnår du færdighed i: - At foretage bestilling og indkøb af råvarer.- At beregne forbrug af råvarer for en given ret.- At tage hensyn til bæredygtighed ved variation i valget af råvarer og udvikle retter med de valgte råvarer.- At vurdere råvarers og tilberedte produkters sensoriske kvalitet.
Målgruppe
Kurset retter sig mod faglærte gastronomer, der har erfaring i arbejdet med råvarer i køkkenet. For ikke-faglært anbefales det forinden at have taget basis kurser om råvarer.
Kursusbevis
Der er en mundtlig og praktisk prøve til uddannelsen
AMU-KODE
20843