Grøn mad børn kan forstå - og holde af
Er du på udkig efter inspiration og viden til at skabe grønne, ernæringsrigtige og klimavenlige måltider til jeres institution?
På dette kursus ser vi nærmere på, hvordan man kan få flere grøntsager på tallerkenerne til daginstitutionens mange måltider – og samtidig tage hensyn til både børnenes smagsløg og ernæringsbehov.
Vi udforsker, hvordan man bedst udnytter sæsonernes lokale råvarer – fra kål, rødder og squash til ærter, bønner og linser. Samtidig lærer du at give dem et solidt kulinarisk skub, så de bliver til sund, nærende og lige så vigtigt tryg og velsmagende mad, som børn kan forstå og har mod på at spise.
Du lærer også at minimere madspild og bruge hver eneste råvare på den mest effektive måde med øje for både ernæring, konsistens og smag.
Målgruppe og udbytte
Kurset er for dig, der er kostfaglig eneansvarlig i daginstitutioner eller andre, som arbejder med mad til børn i institutionsalderen.
Du kommer hjem med et solidt ernæringsfagligt grundlag for at arbejde med plantemad til børn. Derudover får du praktiske og konkrete ideer til, hvordan du skaber et grønnere køkken, som både er tilpasset en travl hverdag, jeres økonomiske virkelighed og børnenes madglæde.