Lederkursus til hotel- og restaurationsbranchen

Lederkursus til hotel- og restaurationsbranchen

Det er ikke nemt at være leder - hverken i et travlt restaurantmiljø, i et kantinekøkken med store krav til punktlighed og kvalitet, eller i en hotelreception med masser af bolde i luften.

På vores ledelseskursus giver vi dig en lang række værktøjer, som du kan bruge i den daglige ledelse af fx en restaurant, så du kan bidrage til et sundt arbejdsmiljø med plads til kreativitet og samtidig drive en effektiv forretning, der genererer overskud.

Kurset består af to moduler fordelt på 12 hele eller halve dage med fokus er på praksisnær lederudvikling henvendt både den nye og den mere erfarne leder

Indholdet er målrettet branchen med oplæg fra branchens specialister. Vi tager med andre ord udgangspunkt i den virkelighed, du og dine kolleger møder i jeres fælles dagligdag på arbejdspladsen.

OBS: Prisen på kurset afhænger af flere faktorer. Læs mere om priser længere nede på siden.

Kurset afholdes på dansk, medmindre andet fremgår.
The course will be held in Danish unless otherwise stated.

Gå til tilmelding

Kursusbevis

Der er en mundtlig prøve til uddannelsen

Kom i gang

AMU-koder
19667
19668
Tilmeldingsfrist
08-01-2025
Startdato
15-01-2025
Slutdato
28-03-2025
Lokation
København S
Varighed
10 dage
Pris
DKK 2140,00
Ledige pladser
18

Du kan ikke se videoen, fordi du har fravalgt cookies fra YouTube. Slå marketing-cookies til og opdater siden efterfølgende for at se den. Tryk på den lille cookie i venstre hjørne for at ændre dine cookie-indstillingerne

Det lærer du på første kursusdel

  • Din rolle og adfærd som leder
    Du får kendskab til egen ledelsesstil samt bevidst om egen adfærd og holdninger, og udvikler sin ledelsesrolle/adfærd i forhold til at kunne age.re hensigtsmæssigt i samarbejdssituationer.
  • Overblik, prioritering og uddelegering af opgaver
    Du lærer at skabe rum til refleksion og ledelse ved øget bevidsthed om dit ledelsesrum ved fx at skabe overblik, prioritere og delegere opgaver og lede op ad, ned ad og til siden.
  • Lederen som kulturskaber og -bærer
    Du bliver bevidst om din rolle som kulturskaber og -bærer ift. egne medarbejdere, lederkolleger og virksomhedens øvrige ledelse.
  • Brancheudfordringer som leder
    Du lærer at se og håndtere ledelsesudfordringer med særligt fokus på hotel- og restaurationsbranchen.
  • Skab engagement og en sund bundlinje
    Du får kendskab til, hvordan man som leder skaber engagement, der har en positiv effekt på bundlinjen.

Det lærer du på anden kursusdel

  • Kommunikation og samarbejde
    Du bliver klogere på, hvordan man kommunikerer interpersonelt lederskab med fokus på tillid, retfærdighed og samarbejde.
  • Situationsbestemt ledelse
    Med fokus på at skabe trivsel og motivation og samtidig fremme effektivitet og produktivitet.
  • Udvikling af medarbejdere
    Anvende relevante ledelsesværktøjer ifm. situationsbestemt ledelse, således den enkelte medarbejder udvikler sine kompetencer og opgave ansvar.
  • Team ledelse
    Med fokus på uddelegering af ansvar, beslutninger og opgaver ift. den enkelte medarbejders og teamets kompetencer.
  • Konflikthåndtering - teori
    Du får kendskab til teorier om konflikter samt fokus på udvikling og parternes reaktioner, så du kan forebygge og håndtere konflikter.
  • Konflikthåndtering - praksis
    Med fokus på den intern konflikt og svære samtale med muligt konfliktpotentiale og på den eksterne konflikt i form af klagehåndtering, både mundtligt og skriftligt.

Mere information

Tid og sted

Uddannelsen foregår på Hotel- og Restaurantskolen og er bygget op, så du kan passe dit job ved siden af.

Halve undervisningsdage løber fra 09:00-12:50. Hele undervisningsdage fra 09:00-16:25.

Undervisningsplan

Kurset består af to moduler fordelt på 12 hele eller halve dage.

Hold 1: 22. jan. - 14. mar. 2025


MODUL 1:

Dato

Tid

22.01.2025

13.00 – 16.25

27.01.2025

9.00 – 16.25

28.01.2025

9.00 – 16.25

05.02.2025

9.00 – 12.50

13.02.2025

9.00 – 16.25

14.02.2025

9.00 – 16.25


MODUL 2: 

Dato

Tid

04.03.2025

9.00 – 16.25

05.03.2025

9.00 – 16.25

06.03.2025

9.00 – 16.25

11.03.2025

9.00 – 12.50

12.03.2025

9.00 – 16.25

14.03.2025

9.00 – 12.50

 

Pris

Prisen på dit AMU-kursus afhænger af, om du har en videregående uddannelse eller ej. Har du ikke det, får du uddannelsen til en reduceret AMU-pris - ellers betaler du fuld pris.

Lederkursus til hotel- og restaurationsbranchen

Pris uden videregående uddannelse (mellemlang eller lang): 2080.00 DKK
Pris med videregående uddannelse (mellemlang eller lang): 7007.50 DKK

Oven i AMU-prisen kan der også ligge et såkaldt IDV-tillæg til ekstra kursusaktiviteter, forplejning el. lign.

IDV-tillæg, Lederkursus til hotel- og restaurationsbranchen: 2164.00 DKK (forplejning)

Mød en underviser

Vi har samlet nogle af de bedste undervisere i branchen til at stå i spidsen for lederuddannelsen. Mød en af dem her:

Christina Gotthard Graae

Christina har en unik baggrund i hotel- og restaurationsbranchen. Hendes 30 års operative erfaring, herunder 16 år som leder og 15 års international erfaring, giver hende en omfattende indsigt i branchen.

Christina er kendt for sin evne til at forbinde teori med praksis, hvilket gør hendes undervisning relevant og anvendelig for kursisterne. Hun fokuserer på at udstyre sine kursister med praktiske færdigheder og viden, der kan implementeres direkte i det daglige arbejde.

Hendes passion for branchen og evne til at formidle komplekse emner på en letforståelig måde gør hende til en eftertragtet underviser og konsulent.

Guide: sådan tilmelder du dig et amu-kursus

Der kan være en del at forholde sig til, når man tilmelder sig AMU-kurser, men det behøver ikke være så svært igen.

Vi har samlet en nyttig guide, der trin-for-trin tager dig igennem processen omkring kursustilmelding, ansøgning om støtte- og godtgørelse mm.

Du kan desuden se en video-guide, hvor vi viser dig alle skridtene, så du nemt kan få overblik over, hvordan du tilmelder dig.

Se guiden her

Spørgsmål?

Kontakt vores kursusafdeling:

Anna Fie Bak Johansson
Kursusadministrator

Anna Fie Bak Johansson

M: fbj@hrs.dk

Kontakt mig, hvis du har spørgsmål til konkrete kurser, fx om tilmelding, afmelding, holdstørrelser, ventelister el. lignende.

Marie Haahr Jensen
Faglig teamleder

Marie Haahr Jensen

M: mhj@hrs.dk T: 26708200

Kontakt mig, hvis du har ønsker til nye kurser og samarbejder, skræddersyede kurser til virksomheder og kommuner eller lignende.

Lene Vietz
Projekt- og kursuskonsulent

Lene Vietz

M: lmv@hrs.dk T: 22464613

Kontakt mig med generelle spørgsmål til kurser og efteruddannelse inden for AMU og IDV samt teambuilding, udlejning og events.

Nyttig viden om AMU-kurser

I Danmark har vi et unikt efteruddannelsessystem med gode muligheder for opkvalificering.

Efteruddannelse styrker både den enkelte medarbejders kompetencer og fremtid samt virksomhedens samlede professionalisme.

Hvem er AMU-kurser for?

AMU står for ‘arbejdsmarkedsuddannelse’, og retter sig mod faglærte og ufaglærte medarbejdere i private og offentlige virksomheder såvel som ledige og selvstændige erhvervsdrivende.

For at deltage i et AMU-kursus skal man have fast bopæl eller være beskæftiget i Danmark.

Kursisternes danskkundskaber skal være så gode, at de kan følge undervisningen på dansk. (Vi anbefaler Trin 3, niveau 4)

Tilmelding

Her fra siden linker vi direkte til tilmeldingen for hvert kursus på www.voksenuddannelse.dk Du logger på med en digital medarbejdersignatur, som kan bestilles på medarbejdersignatur.dk.

Når tilmeldingen er gennemført, modtager du en “kvittering” - gem den.

OBS: Husk tildeling af rettighederne ‘Ret til at administrere VEU kurser’ og ‘Ret til at ansøge om VEU-godtgørelse og befordringstilskud’.

Hotel- og Restaurantskolen forbeholder sig ret til at aflyse et kursus, hvis der ikke er tilstrækkelig tilslutning.

Indkaldelse til kursus finder sted senest to uger før kursusstart.

Forløb

Medmindre andet er angivet, er undervisningen på vores dagkurser mellem klokken 08:20 - 15:44.

Aftenkurserne undervises med 6,06 time pr. aften imellem kl. 16.00-22.10.

Kurserne varer typisk to, tre, fem eller ti dage i ét stræk eller som splitkurser med f.eks. én dag om ugen i fem uger.

Kursusbevis

Pr. 2. januar 2020 er der indlagt en prøve den sidste dag, på alle AMU-kurser. Nogle har skriftlige prøver, andre har ikke.

Der kan kun udstedes AMU-bevis til en deltager, der har bestået prøven. Hvis deltageren ikke består prøven, har deltageren ret til en omprøve.

Klager over forhold ved prøver skal indgives skriftligt og være begrundet, senest 10 hverdage efter bedømmelsen er modtaget.

For ledige

Er du ledig og vil deltage på et AMU-kursus, skal du være opmærksom på følgende:
Har du ret til 6-ugers jobrettet uddannelse, kan du tilmelde dig via mail til kursus@hrs.dk.

Her skal du oplyse, hvilke kurser du ønsker at deltage i samt personlige oplysninger. Vi fremsender de relevante blanketter til dig, som skal godkendes af henholdsvis din a-kasse og dit jobcenter, og jobcenteret skal dernæst sende betalingstilsagn til skolen.

Er du kontanthjælpsmodtager eller på revalidering, skal du via kommunen/jobcentret have lavet en uddannelsesplan og godkendt kurserne, du ønsker at deltage i.
Kommunen/jobcenteret skal dernæst sende betalingstilsagn til skolen.

Du er ikke optaget på kurset, før skolen har modtaget det godkendte betalingstilsagn fra jobcentret.

Pris

For beskæftigede er deltagerbetalingen fastsat i Undervisningsministeriets takstkatalog. Beløbet for 2024 ligger på 208 kr. pr. dag afhængig af kursustype.

Er du i tvivl om noget ift. priser, er du velkommen til at kontakte skolens kursusafdeling for mere info.

Pris for deltagere med videregående uddannelse

Hvis man har afsluttet en videregående uddannelse, skal man betale fuld pris for kurset.

Tillægspris

På nogle af kurserne kan der være tillægspriser i forbindelse med særlig tilrettelæggelses- og afholdelsesform. Det fremgår under beskrivelsen af det enkelte kursus på www.voksenuddannelse.dk.

Pris ved udeblivelse

Ved udeblivelse på første kursusdag eller ved framelding senere end seks hverdage før første kursusdag, må skolen opkræve en afgift.

Under visse omstændigheder kan arbejdsgiveren fritages for at betale afgiften.

Godtgørelse og tilskud

VEU-godtgørelse

Satsen for VEU-godtgørelse svarer til 100 procent af den højeste dagpengesats. Du kan se de aktuelle dagpengesatser på bl.a. 3F's hjemmeside.

På www.voksenuddannelse.dk kan virksomheden søge VEU-godtgørelse til medarbejdernes AMU-kurser.

Det er også muligt at søge befordringstilskud i den samme ansøgningsblanket. Få intro til VEU-godtgørelse på uddannelsesguiden.dk eller på veug.dk, hvis du vil dybere i detaljen.

Kursister, der er berettigede til VEU-godtgørelse:

– Beskæftigede lønmodtagere.
– Selvstændige erhvervsdrivende.

Kursister, der ikke er berettigede til VEU-godtgørelse:

– Personer i skånejob med løntilskud.
– Personer under uddannelse eller i praktik.
– Kontanthjælpsmodtagere/personer under revalidering.
– Personer med en videregående uddannelse.
-Forsikrede ledige med ret til 6 ugers jobrettet uddannelse.

Tilskud fra kompetencefonde

Virksomheder har fra 1. januar 2009 fået mulighed for at søge tilskud til ansattes selvvalgte kurser og uddannelser i de nye kompetencefonde.

Det er virksomheden eller medarbejderen, der søger om tilskuddet. Der kan søges tilskud, hvis man indbetaler til Hotel- , Restaurant- og Turisterhvervets Kompetenceudviklingsfond.

Medarbejderen, der søges for, skal have været ansat i virksomheden i ni måneder.

Ansøgningsskema og nærmere information kan findes på www.kompetencefonde.dk

Hjælpemidler og støttemuligheder

Har du udfordringer med at læse og skrive, eller har du på anden vis brug for særlige hjælpemidler eller støtte for at kunne gennemføre et AMU-kursus? Så skriv til studievejledning@hrs.dk så snart, du har tilmeldt dig kurset. Derefter tager vores Studievejledning kontakt til dig hurtigst muligt.

Kost og logi

Du skal selv booke et værelse på det hotel, hvor du vil bo.

Der afregnes tilskud til kost og logi pr. dag på maks. kr. 550,00.

For at søge om tilskud til kost og logi, skal du gå ind på SDBF's hjemmeside www.sdbf.dk og vælge Hotel- og Restaurantskolen. Herefter logge ind med eget NEM-id, og herfra følge vejledningen, for at udfylde den elektroniske blanket.

Der udbetales kun tilskud til kost og logi ved vedhæftning af gyldig dokumentation i form af boner, regninger eller kvitteringer, hvor dato og købssted skal fremgå. Der ydes kun tilskud til kosten i forbindelse med logi.

Er du ledig skal både kursus, kost og logi søges gennem jobcenteret, der skal godkende og udbetale beløbet.

Uniformer

Når du som kursist har undervisning i køkkener, skal du have en uniform på, som er godkendt til køkkenarbejde. Du har valget mellem at medbringe din egen uniform eller låne en af skolen.

Læs mere om skolens regler for uniformering her

Mad på skolen

Der er et stort udvalg af spisemuligheder på skolen.  

  • Restauranten, hvor vores egne kokkeelever forbereder menuen, og tjenerelever serverer den for elever og medarbejdere. 
  • Spisehuset, hvor kantinen serverer grøn bistromad til hverdagspriser.  
  • Kaffebaren, hvor du kan købe sandwiches, kaffe, salater og frugt. 
  • Madboderne, her er du heldig at smage mad, andre elever har lavet. Det kan være alt fra tacos, sushi, brød, is og kage. 

Læs om vores spisesteder

Røgfri skoletid

Hotel- og Restaurantskolen har røgfri skoletid for alle, der har sin gang på skolen.

Det betyder, at man ikke må ryge i skoletiden mellem kl. 8-16 hverken på eller uden for skolens område samt til sociale sammenkomster som fredagsbar, fest og lignende uden for dette tidsrum. Forbuddet gælder for alle tobaksvarer herunder cigaretter, e-cigaretter og snus.

;

Kom i gang

AMU-koder
19667
19668
Tilmeldingsfrist
08-01-2025
Startdato
15-01-2025
Slutdato
28-03-2025
Lokation
København S
Varighed
10 dage
Pris
DKK 2140,00
Ledige pladser
18