Syltning og fermentering af sæsonens råvarer
Fermentering og syltning er et fænomen, der omfavner nærmest alle dele af gastronomiens verden. Derfor er der brug for folk, der har en viden om fermentering og selv kan stå for fermenteringen.
På kurset på Hotel- og Restaurantskolen i København lærer du at fermentere råvarer og at fremstille eksempelvis chutneys, kraut og olie.
Det giver dig redskaberne til at forfine gastronomisk velsmag, at producere forråd, opretholde god hygiejne og samtidig minimere madspild.
Mål
Du opnår viden, som gør dig i stand til:- At redegøre for, hvordan man udnytter overskud fra madtilberedningen i forhold til at producere forråd og mindske madspild.- At redegøre for specifikke hygiejneregler gældende for området.På baggrund af denne viden opnår du færdighed i: - At udvikle og fremstille chutneys, kraut, pickles, olier og drikke af sæsonens råvarer.- At udvikle og forfine gastronomisk velsmag i nye og klassiske retter ved tilsætning af syltede og fermenterede produkter.
Målgruppe
Kurset retter sig mod faglærte, der arbejder med madfremstilling i restaurationer, caféer, kantiner samt catering virksomheder.
Kursusbevis
Der er en skriftlig prøve til uddannelsen