Almen fødevarehygiejne og Tilberedningsmetoder
På kurset Almen fødevarehygiejne og Tilberedningsmetoder bliver du klædt på til at begå dig i et professionelt køkken og arbejde både med hygiejne, effektivitet og velsmag for øje.
Modul 1: Fødevarehygiejne
Deltagerne kan arbejde efter gældende regler og lovgivning om fødevarehygiejne. Deltageren kan anvende principper om egenkontrol og risikoanalyse samt påpege kritiske punkter. Deltagerne kan anvende viden om mikroorganismers til at hæmme mikroorganismers udvikling samt efterleve principperne for god personlig hygiejne og produktionshygiejne.
Modul 2: Tilberedningsmetoder
Du kan klargøre råvarer og tilberede måltider til både kolde og varme måltider ud fra viden om grundtilberedning, råvarer og sensorik. Du kan udføre grundberedningsmetoder inden for kogning, bagning, stegning og jævning-stivning og følge en grundopskrift og metodebeskrivelsen for en given ret.
Målgruppe
Produktionsmedarbejdere som arbejder med professionel forplejning på offentlige og private køkkener.
Kursusbevis
Der er en mundtlig og praktisk prøve til uddannelsen