Sushi- krav og kreativitet
Du kan vurdere kvaliteten af egnede fisk og anvende relevante udskærings- og tilberedningsmetoder til fremstilling af sushi. Du kan også udvikle nye varianter af sushiformer samt anvende anretningsmetoder, der følger sushiens kulturhistorie og discipliner.
Mål
Du kan: - Anvende de udskæringer og tilberedningsmetoder, der benyttes i fremstilling af sushi. - Vurdere kvaliteten på fisk, der er egnet til tilberedning af sushi, ud fra kendskab til fangstmetode, opbevaring og symptomerne på sygdomme hos fisk. - Ud fra læren om konsistens og de 5 grundsmage udvikle nye varianter af en maki eller anden form for sushi. - Anvende elementære anretningsmetoder, der følger sushiens kulturhistorie og discipliner. - Arbejde sikkerhedsmæssigt forsvarligt og efter gældende regler for fødevaresikkerhed i relation til målet.
Målgruppe
Medarbejdere, som arbejder med madfremstilling i restauranter, hotelkøkkener og kantiner samt cateringvirksomheder.
Kursusbevis
Der er en skriftlig prøve til uddannelsen