Gastronomikurser i København
Hotel- og Restaurantskolen udbyder en række gastronomiske kurser
Tag gastronomiske kurser i København på Hotel- og Restaurantskolen
Hvis du er på udkig efter kurser, der virkelig kan højne din evner i køkkenet, give dig en masse opdateret viden og inspirere dig til nye gastronomiske udfoldelser, er Hotel- og Restaurantskolen stedet for dig.
Vi har særligt indrettede faciliteter til kurserne med store køkkener og undervisningslokaler med udsigt over København.
Det er et gennemgående træk, at vi hiver de største eksperter ind fra branchen for at give den bedst mulige undervisning. Nogle af vores kurser er målrettet folk i branchen, mens andre henvender sig til både dem i branchen og private, der allerede har et højt gastronomisk niveau.
Og så har vi en række kurser, der er relevante for privatpersoner, der har en stor interesse for gastronomi og gerne vil have mere substans end et kort, hyggeligt kursus i madlavning.
Se vores gastronomiske kurser neden for og lad dig inspirere.
Gourmetuddannelsen
Vi har skabt det største og mest intense gourmetkursus for private.
Kurset er for dig, der har en solid interesse for gourmetmad og vil lære madlavningsteknikker til fingerspidserne og få ny viden, der kan imponere og inspirere.
I løbet af de 17 undervisningsdage kommer du omkring teamer som tilberedning af fugle, fisk og kød.
Der er også undervisning i aktuelle emner som fermentering og det grønne køkken - og så har kurset også et sødt twist med et tema om dessertkøkkenet.


Kursus i charcuteri
Hotel- og Restaurantskolen har et omfattende kursus i charcuteri, der er skabt i samarbejde med Michael Museth og Folkets Madhus.
På kurset får du en grundig viden om charcuteri - opskrifter, overblik over dele af dyret, hygiejne og produktion.
Udover den grundige viden lærer du også håndværket med hænderne. At udskære hele dyr, at ryge kød til f.eks. bacon og at arbejde med fermentering.
Kurset strækker sig over otte undervisningsdage og bliver afholdt hos Folkets Madhus på Amager.
Bliv professionel pizzabager
Som noget nyt tilbyder Hotel- og Restaurantskolen i samarbejde med Nordic Pizza Academy et professionelt kursus i pizza, hvor hovedformålet er at specialisere professionelle såvel som passioneret privatpersoner i pizzafremstilling.
Gennem en håndværksmæssig tilgang, vil kursisterne opnå en bred forståelse af de forskellige aspekter inden for Pizzaiolo-uddannelsen, herunder brug af forskellige dejopskrifter, forbedring af strækteknikker, ingredienskvalitetsanalyse og bagning. Ved afslutningen af kurset vil kursisterne have opnået en dybdegående og fyldestgørende viden om pizza og dens arbejdsgange.


Bliv uddannet i chokolade
På kurset bliver du introduceret til chokoladens verden med rødder i historik og tradition, samtidig med at du får et perspektiv på den konstante forandring og nytænkning, der sker i branchen.
Udover at få en teoretisk viden omkring korrekt udført chokoladetemperering og farvefyldning med kakao, arbejder vi også med fyldninger som for eksempel ganache, trøffel, geléer (frugt), praliné og karamel.
Kurser i bæredygtighed
En del af Hotel- og Restaurantskolens strategi er at være bæredygtige og sprede viden og evner, så andre i branchen kan blive mere bæredygtige.

Rethink Food - kursus om grøn ernæring
I takt med tilblivelsen af de nye kostråd ”spis mindre kød-vælg bælgfrugter og hold fokus på vores fælles klima”, glæder det os at kunne præsentere den nye uddannelse Rethink Food, hvor kostrådene bliver omsat til jordnær formidling og håndværk.
Food Coordinator - kursus i bæredygtige indkøb og råvareudnyttelse
Vejen til at sikre bæredygtige indkøb, systematisk planlægning og god råvareudnyttelse med respekt for miljø, dyr og mennesker.
Kloden står på en brændende platform! En tredjedel af de fødevarer der produceres i dag går til spilde. Klima er på alles læber, og det er vigtigt, at virksomhederne er med til at løfte opgaven.

Arbejder du i branchen?
Så kan du tage AMU-kurser på skolen om blandt andet gastronomi, sensorik, smagsoplevelse og udvikling af retter.
Flere af dem er løbende aktive, andre er ikke, men kan sagtens blive afholdt, hvis der er interesse for det.