Bæredygtighedsuddannelse/Madproduktion
Vil du være med på rejsen og supplere dit professionelle arbejde med viden om en bæredygtig madproduktion?
I Bæredygtighedsuddannelsen er klima, madspild og FN- verdensmål gennemgående temaer. I et miljøvenligt perspektiv opnår du en bredere forståelse for, hvorfor og hvordan du i dit køkken kan arbejde i en mere klimavenlig retning.
I uddannelsen arbejder vi både teoretisk og med praktiske opgaver i køkkenet.
Mål
Du opnår færdighed i at:- Planlægge og fremstille en bæredygtig produktion, som er relevant for dit daglige virke- Udnytte råvarer optimalt ved klargøring og tilberedning- Beregne passende produktions- og portionsstørrelser- Foretage bæredygtige indkøb af fødevarer- Minimere spild ved madproduktion - Genanvende overskudsproduktion
Målgruppe
Kurset retter sig imod faglærte og personer med tilsvarende kompetencer, der arbejder i relation til produktion af mad og fødevarer, og som ønsker inspiration og færdigheder til at arbejde med bæredygtighed og grøn omstilling. Faglærte kan være gastronomer, ernæringsassistenter, bager, konditor gourmetslagter m.m.
Kursusbevis
Der er en skriftlig prøve til uddannelsen