Kellner

Bliv den ypperste ølekspert med Kellner - øllets svar på sommelieruddannelsen.

Kellner

Kellner. Smag på ordet. Det smager lidt af kælder. Af humle. Af Tyskland.

Kellner er det tyske ord for tjener. I Danmark er kellner for øllet, hvad en sommelier er for vinen. En uddannet øltjener, med en dybdegående og fyldestgørende viden øl – fra brygning til servering.

Det er vores ambition, at øl opnår en ligeværdig status med vin. Derfor betragter vi Kellneruddannelsen som øllens svar på sommelieruddannelsen.

Uddannelsen henvender sig til professionelle fra restauranter, barer og dagligvarebranchen. Forløbet er opbygget, så du kan passe dit job ved siden af. Det strækker sig over fire måneder, hvor du ca. en gang om måneden har to til tre undervisningsdage på skolen.

Få et stærkt fagligt netværk

Med et kursusbevis fra Kellneruddannelsen får du papir på, at du er professionel ølkender. Desuden møder du andre med lige så stor passion og viden om øl, og du får en enestående mulighed for at danne netværk med kollegaer, som du kan trække på og vidensdele med.

Kom i gang

Startdato
26-08-2024
Slutdato
25-11-2024
Varighed
11 dage + eksamen
Pris
4875 kr. ex. moms (modul 1)

Du kan ikke se videoen, fordi du har fravalgt cookies fra YouTube. Slå marketing-cookies til og opdater siden efterfølgende for at se den. Tryk på den lille cookie i venstre hjørne for at ændre dine cookie-indstillingerne

Det lærer du

  • Brygning, ingredienser, råvareudvælgelse og processer
  • Ølopbevaring, salg og markedsføring
  • Servering og ølservice
  • Øltyper og -kultur
  • Ølsmagning og flavours
  • Sensorik
  • Øl- og madsammensætning

Fra basis til brancheniveau

Uddannelsen bygger på tre moduler, et grundmodul, et avanceret modul og et brancherelateret modul. Alle moduler kan tages individuelt og i princippet stå for sig selv, så du har mulighed for at vælge frit alt efter behov.

Vil du have den fulde uddannelse og have ølnålen som uddannet Kellner, skal du vælge alle tre moduler bestående af 11 lektioner samt den afsluttende eksamen. Du behøver ikke tage modulerne i en bestemt rækkefølge, og det er heller ikke nødvendigt at tilmelde dig alle tre moduler på én gang.

kommende moduler:

Modul 1: 26. aug. + 27. aug. + 28. aug. 2024
Modul 2: 23. sep. + 24. sep. + 07. okt. + 8. okt. + 09. okt. 2024
Modul 3: 11. nov. + 12. nov. + 13. nov. 2024

Eksamen: 25. november 2024

Lige nu er der mulighed for at tilmelde dig alle tre moduler. Vi tager forbehold for aflysning, hvis der er mindre end 10 kursister på modulerne. Vælger man at tilmelde sig alle tre moduler fra start og dermed opnå rabat i prisen, så gælder samme forbehold – der skal være min. 10 tilmeldte.

Den endelig be- eller afkræftelse af, hvorvidt modulet bliver oprettet, sker 3 uger før modulstart.

Praktisk info om kellner

Tid og sted

Uddannelsen foregår på Hotel- og Restaurantskolen og er bygget op, så du kan passe dit job ved siden af. Der vil dog være producentbesøg, som er uden for skolen.

Undervisningstiden er kl. 9:00 – 16:15.

Uddannelsens opbygning

Uddannelsen består af tre moduler: Et grund modul, et avanceret modul og et brancherelateret modul. Alle moduler kan tages individuelt og i princippet stå for sig selv, så du har mulighed for at vælge frit alt efter behov. Moduler varierer i længde fra 3 til 5 dage, men der er aldrig mere end 3 dage i streg.

Ønsker du derimod at få øl-nålen og hermed blive uddannet Kellner, kræver det du vælger alle tre moduler samt den afsluttende eksamen til sidst. Modulerne behøver ikke at blive taget i en bestemt rækkefølge, og det er heller ikke nødvendigt at tilmelde dig alle tre moduler på én gang.

Hvis du misser en undervisningsgang, har du mulighed for selv at læse op og har fortsat mulighed for at deltage i eksamen og få dit kellnerbevis.

Uddannelsen er på dansk, men der vil være en del hjemmearbejde i form af læsestof, og noget af litteraturen vil være på engelsk.

Passion for øl er en klar fordel, men der er ingen formelle adgangskrav til kellneruddannelsen.

En mangfoldig sammensætning af kursister er en styrke på uddannelsen, som henvender sig til professionelle fra restaurationsbranchen, detailhandelen og bryggerierne samt private.

Lektioner og program for uddannelsen

Få det fulde overblik over uddannelsens moduler, undervisningsdage og læringsindhold i uddannelsesplanen.

Uddannelsesplan - Kellner 

Vi tager forbehold for ændringer af indhold og undervisere i programmet.

Pris

OBS! Alle priser er ex moms.

Modul 1: 4875 kr.
Modul 2: 8125 kr.
Modul 3: 4875 kr. (uden eksamen)
Modul 3: 6500 kr. (med eksamen)

Total v. samlet tilmelding til alle moduler: 17.000 kr.
(Rabat: 2500 kr.)

Total for tidl. elever på Hotel- og Restaurantskolen: 15.000 kr.
(Rabat: 4500 kr.)

Priser inkluderer:

  • Fuld forplejning
  • Undervisningsmateriale
  • Moduldiplomer / Kellner-diplom

Priser inkluderer ikke:

  • Overnatning
  • Transport
  • Parkering

Det er ikke muligt at parkere på skolens areal.

Økonomisk støtte

Vi arbejder på mere information.

Undervisere på Kellner

Vi har samlet to af branchens største kapaciteter, der giver dig opdateret viden og godt netværk.

Undervisere på Kellner

Spørgsmål?

Kontakt vores kursusafdeling:

Anna Fie Bak Johansson
Kursusadministrator

Anna Fie Bak Johansson

M: fbj@hrs.dk

Kontakt mig, hvis du har spørgsmål til konkrete kurser, fx om tilmelding, afmelding, holdstørrelser, ventelister el. lignende.

Marie Haahr Jensen
Faglig teamleder

Marie Haahr Jensen

M: mhj@hrs.dk T: 26708200

Kontakt mig, hvis du har ønsker til nye kurser og samarbejder, skræddersyede kurser til virksomheder og kommuner eller lignende.

Lene Vietz
Projekt- og kursuskonsulent

Lene Vietz

M: lmv@hrs.dk T: 22464613

Kontakt mig med generelle spørgsmål til kurser og efteruddannelse inden for AMU og IDV samt teambuilding, udlejning og events.

Tilmelding til kellner-uddannelsen

Personlige oplysninger
Adresse
Hvordan betales der
Tilskud

Nyttig viden

Mad på skolen

Der er et stort udvalg af spisemuligheder på skolen.  

  • Restauranten, hvor vores egne kokkeelever forbereder menuen, og tjenerelever serverer den for elever og medarbejdere. 
  • Spisehuset, hvor kantinen serverer grøn bistromad til hverdagspriser.  
  • Kaffebaren, hvor du kan købe sandwiches, kaffe, salater og frugt. 
  • Madboderne, her er du heldig at smage mad, andre elever har lavet. Det kan være alt fra tacos, sushi, brød, is og kage. 
  • Bar' Kaf, hvor vores receptionistelever serverer friskkværnet barista-kaffe til SU-venlige priser. 

Læs om vores spisesteder

Røgfri skoletid

Hotel- og Restaurantskolen har røgfri skoletid for alle, der har sin gang på skolen.

Det betyder, at man ikke må ryge i skoletiden mellem kl. 8-16 hverken på eller uden for skolens område samt til sociale sammenkomster som fredagsbar, fest og lignende uden for dette tidsrum. Forbuddet gælder for alle tobaksvarer herunder cigaretter, e-cigaretter og snus.

Uniformer

Når du som kursist har undervisning i køkkener, skal du have en uniform på, som er godkendt til køkkenarbejde.

Du har valget mellem at medbringe din egen uniform eller låne en af skolen.

Læs mere om uniformer.