Kellner

Bliv professionel øl-manager

Barren er lagt højt på kellneruddannelsen, som kan betragtes som ølverdenens svar på vinens sommelieruddannelse. Med et diplom fra kellneruddannelsen vil du med rette kunne kalde dig ekspert i ølhåndtering, -smagning, -præsentation og -servering. Derudover opnår du viden om, hvordan du styrer og bygger en professionel og indbydende ølbar op.

Uddannelsen henvender sig til professionelle fra restaurantverdenen, dagligvarebranchen og baransvarlige, der ønsker at styrke deres kompetencer inden for øl, gastronomi, bar og øl-management.

Forløbet er bygget op, så du kan passe dit job ved siden af. Forløbet strækker sig over otte måneder, hvor du ca. hver anden uge bruger en hel dag på skolen.

Via Kellner-uddannelsen får du et solidt kendskab til ølbredden på verdensplan og du kan dermed let sammensætte barens/restaurantens tap list eller ølkort.
Det solide kendskab får du på uddannelsen via en teoretisk og struktureret smagning af minimum 100 forskellige øl, som underbygges af et professionel sensorisk smageredskab, der giver dig en helt ny måde at smage og tænke sensorik og øl på.

Bliv undervist af branchens øleksperter

De forskellig verdensdele er repræsenteret af hhv. Carsten Berthelsen, som er international øldommer, oldermand for Danske Ølpublicisters Laug, forfatter til en lang række bøger om øl m.m. I maj 2015 modtog Carsten den belgiske kong Philippes ridderkors og blev udnævnt til Chevalier de L’ordre de la Couronne (Ridder af Kroneordenen) på grund af sin indsats for udbredelsen af belgisk kultur. Carsten vil undervise i belgiske øl, hvor du vil opleve alt fra de lyse belgiske ale over klassiske trappist-øl til Lambic og mix-gærede øltyper samt de syrliggærede øltyper.

Jens Ungstrup er anerkendt Beer-ambassadør på Skaal. Hans spidskompetencer er udvikling af det danske ølmarked via sine mange års erfaring fra ølverdenen. Derudover tager han dig igennem den hurtigudviklende amerikanske ølscene, hvor du bl.a. kommer til at smage på en af verdens højesteratede Imperial Stout samt det klassiske tyske ølmarked – herunder det 500 år gamle Reinheitsgebot.

Bjarke Bundgaard er nok en af dem herhjemme, der ved mest om øl generelt i Danmark. Han har været med på ølscenen helt fra den spæde start. Bjarke vil undervise i ølfremstiling og produktion – både teknisk og historisk. Han er også manden, der har været med til at udvikle det sensoriske smageredskab og underviser derfor også i det på uddannelsen.
Bjarke har en kærlighed for det klassiske engelsk øl og vil desuden føre dig sikkert igennem denne del af ølverdenen.

Til at skabe en kobling mellem øl og mad, vil du også møde Christian Fentz, der er kok og specialist i Food and Beer Pairing. Han vil både teoretisk og praktisk gennemgå videnskaben omkring Food and Beer Pairing og vise, hvordan det kan gøres anvendelig i såvel baren som restauranten. Christian mange års undervisningserfaring i at undervise kokke og branchefolk i at anvende øl i såvel som til maden. Derudover er han ivrig håndbrygger og desuden dommer i foreningen danske øldommere. Under kyndig vejledning af Christian kommer du til at brygge dit eget øl, så du opnår den fulde forståelse af fremstillingen og processerne i brygningen.

Få et stærkt fagligt netværk

Med et kursusbevis fra kellner-uddannelsen får du papir på, at du er professionel ølkender. Desuden møder du andre med lige så stor passion og viden om øl, og du får en enestående mulighed for at danne netværk med kollegaer, som du kan trække på og vidensdele med under og efter uddannelsen.

Hotel- og Restaurantskolen står bag kellner-uddannelsen, som er udviklet i samarbejde med førende eksperter indenfor ølverdenen. Kellner-uddannelsen er den mest omfattende af sin slags herhjemme, og underviserne er nogle af landets allerskarpeste øleksperter.

Næste holdstart er 19. august 2019. Se praktisk information her.

Det lærer du

På uddannelsen får du blandt andet opdateret viden om følgende emner:

• Brygning, ingredienser, råvareudvælgelse og processer
• Ølopbevaring, salg og markedsføring
• Servering og ølservice
• Øltyper og -kultur
• Ølsmagning og flavours
• Sensorik
• Øl- og madsammensætning.

Du får en grundig indføring i ølkultur og -filosofi undervejs. Du lærer også at lade øl indgå som ingrediens i cocktails, at matche med mad, og hvordan forskellige typer øl skal serveres for at smage og fremstå bedst.

Desuden lærer du at sætte ord på øllets smagselementer via et særligt smageskema udviklet til kellneruddannelsen.

Kontakt

Har du spørgsmål vedrørende uddannelsen, så kontakt kursuskonsulent på Hotel- og Restaurantskolen Susanne Mortensen på telefon: 3386 2200, mobil: 2281 8722 eller e-mail: sm@hrs.dk.

Gå til tilmelding