Kellner – bliv den ypperste ølekspert

Få en professionel øluddannelse og hæv oplevelsen

Du bliver eksperten, der med dybe indsigter kan tage ansvar for udviklingen af forretningens/restaurantens ølkort. Du vil kunne vejlede branchen og imponere gæster med dyb viden og fornemt værtskab. En sand ekspert i samspillet mellem øl og mad.

Nørrebro til New York, Thisted til Tokyo

Du bliver en global øl-connaisseur, der på kompetent vis kan sammensætte barens/restaurantens øludvalg ned til mindste detalje.

Med Kellneruddannelsen får du en teoretisk forståelse af øl. Men dine smagsløg bliver samtidig fodret med nøje udvalgte øl fra hele verden.

Formålet er dog ikke blot at nyde gode øl. Det er også at give dig et professionelt sensorisk smagsredskab, der giver dig en helt ny måde at smage øl og fornemme detaljer på.

Øllens vigtighed og vores ambition

Det er vores ambition, at øl opnår en ligeværdig status med vin.

Derfor betragter vi kellneruddannelsen som øllens svar på sommelieruddannelsen.

Uddannelsen henvender sig til professionelle fra restauranter, barer og dagligvarebranchen. Forløbet er opbygget, så du kan passe dit job ved siden af.

Det strækker sig over otte måneder, hvor du ca. hver anden uge bruger en hel dag på skolen.

Det lærer du

På uddannelsen får du blandt andet opdateret viden om følgende emner:

• Brygning, ingredienser, råvareudvælgelse og processer
• Ølopbevaring, salg og markedsføring
• Servering og ølservice
• Øltyper og -kultur
• Ølsmagning og flavours
• Sensorik
• Øl- og madsammensætning.

Du får en grundig indføring i ølkultur og -filosofi undervejs. Du lærer også at lade øl indgå som ingrediens i cocktails, at matche med mad, og hvordan forskellige typer øl skal serveres for at smage og fremstå bedst.

Desuden lærer du at sætte ord på øllets smagselementer via et særligt smageskema udviklet til kellneruddannelsen.

Bliv undervist af branchens øleksperter

Carsten Berthelsen, international øldommer, oldermand for Danske Ølpublicisters Laug, forfatter til en lang række bøger om øl m.m.

Jens Ungstrup er anerkendt Beer-ambassadør på Skaal. Hans spidskompetencer er udvikling af det danske ølmarked via sine mange års erfaring fra ølverdenen.

Bjarke Bundgaard er nok en af dem, der ved mest om øl generelt i Danmark. Bjarke vil undervise i øllets råvarer og deres sensoriske betydning.

Christian Fentz er kok og specialist i øl og food pairing. Han vil både teoretisk og praktisk gennemgå videnskaben omkring samspillet mellem øl og mad.

Under kyndig vejledning af Christian kommer du til at brygge dit eget øl, så du opnår den fulde forståelse af fremstillingen og processerne i brygningen.

Læs mere om underviserne.

Få et stærkt fagligt netværk

Med et kursusbevis fra kellneruddannelsen får du papir på, at du er professionel ølkender. Desuden møder du andre med lige så stor passion og viden om øl, og du får en enestående mulighed for at danne netværk med kollegaer, som du kan trække på og vidensdele med.

Kellneruddannelsen er den mest omfattende af sin slags herhjemme, og underviserne er nogle af landets allerskarpeste øleksperter.

Tilmeld dig her

Tilmeld dig kellneruddannelsen med opstart den 30. september 2019.

Læs mere om kellner-uddannelsens opbygning.

Se lektionsplanen for kellneruddannelsen.

Du kan også kontakte underviser Christian Fentz på mobil: 6170 9000 eller e-mail: cf@hrs.dk.