Syltning og fermentering af sæsonens råvarer
Fermentering og syltning er et fænomen, der omfavner nærmest alle dele af gastronomiens verden. Derfor er der brug for folk, der har en viden om fermentering og selv kan stå for fermenteringen.
På kurset på Hotel- og Restaurantskolen i København lærer du at fermentere råvarer og at fremstille eksempelvis chutneys, kraut og olie.
Det giver dig redskaberne til at forfine gastronomisk velsmag, at producere forråd, opretholde god hygiejne og samtidig minimere madspild.
Mål
Deltageren kan anvende viden om fermentering og syltning til:- At udvikle og fremstille chutneys, kraut, pickles, olier og drikke af sæsonens råvarer.- At udnytte overskud fra madtilberedningen til at producere forråd og mindske madspild.- At udvikle og forfine gastronomisk velsmag i nye og klassiske retter ved tilsætning af syltede og fermenterede produkter.- At efterleve specifikke hygiejneregler gældende for området.
Målgruppe
Kurset retter sig mod medarbejdere, der er beskæftiget med madfremstilling i restaurationer, caféer, kantiner og lignende.
Kursusbevis
Der er en skriftlig prøve til uddannelsen