sharefood i spisehuset Hotel- og Restaurantskolen

Konfirmations­messe

Opdatering: Konfirmationsmessen blev afholdt i 2022

7. oktober 2022

Ny konfirmationsmesse ser dagens lys

Opdatering: Konfirmationsmessen blev afholdt i 2022


Konfirmationen er blevet vor tids bryllup med store budgetter til tøj, hår, mad, fest, fotograf og særkørsel. Men udover at udfordre familiens økonomi er de unges stillingtagen til konfirmation også i de senere år suppleret med flere alternativer former for konfirmation. I dag skal de ikke kun tage stilling til et eventuelt ja til konfirmationen i kirken, men kan også blive ”konfirmeret” humanistisk, filosofisk eller i naturen.

For at inspirere til den store festdag i foråret inviterer Hotel- og Restaurantskolen sammen med Next og Copenhagen Skills til konfirmationsmesse lørdag den 29. oktober 2022. Her vil fremtidens kokke, konditorer, tjenere, frisører og mediegrafikere står klar med inspiration til menu, velkomstdrinks, konfirmationskage, natmad, borddækning, pynt og blomster, invitationer, hår og makeup. Derudover kommer erhvervsdrivende med tøj, udstyr og andet til festen.

”Uanset typen fylder konfirmationen meget mere for de unge i dag, end den gjorde i deres forældres tid. De skal træffe beslutning om, hvilken slags konfirmation de vil have, og så skal de tage stilling til alt muligt praktisk fra menu over frisure til design af takkekort. Med vores uddannelser kan vi hjælpe dem med forberedelserne, så de bliver klar til den store dag,” fortæller Marianne Søndergaard, der er kommunikationschef på Hotel- og Restaurantskolen.

Bliv klogere på livets store spørgsmål

For en anden af arrangørerne er det også håbet at hjælpe de unge med at træffe valg, der er med til at forme deres fremtid og identitet.

”I Copenhagen Skills ønsker vi at guide og inspirere de unge til at finde deres egen vej i livet. Her ser vi konfirmationsmessen som en god mulighed for at inspirere de unge og deres forældre til at skabe en mindeværdig dag i kombination med, at vi samtidig giver de besøgende et indblik i, hvilke muligheder der er med en erhvervsuddannelse, siger Anthony Ansel-Henry, der er projekt- og udviklingschef i Copenhagen Skills, et partnerskab mellem otte erhvervsskoler i Region Hovedstaden.

Udover at se og smage vil gæsterne også opleve forskellige åndelige serveringer. Konfirmationen er en forbrugsfest men også en tid, hvor der bliver taget stilling til livets store spørgsmål, og derfor deltager en præst, en humanist og en verdensborger i en debat med overskriften ”Hvad tror jeg egentlig på?"

”Jeg har aldrig hørt om en konfirmationsmesse i København og omegn, men det er da oplagt at give kommende konfirmander og forældre noget at tænke over på en messe. For mig som præst er det en mulighed for at tale med de unge om, at de nu skal til at finde ud af, hvem de er som mennesker. Hvilken identitet, de gerne vil have, og hvilket aftryk de vil sætte i verden,” siger præst Per Ramsdal, der blev kendt som Danmarks første ungdomspræst.

Han deltager sammen med en humanisten og verdensborgeren i den åndelige samtale "Hvad tror jeg egentlig på".

Endelig kommer der et inspirationsoplæg fra Alkolinjen om at træde ind i de voksnes rækker og et nyt forbrug af alkohol.

På Konfirmationsmessen kan gæsterne:

 • få inspiration fra kokkeelever, som giver deres bud på forskellige menuer til festen og få smagsprøver på natmad/skrub-af-mad.
 • se og smage på konditorelevernes festlige konfirmationskager og prøve at mixe alkoholfri velkomstdrinks.
 • få inspiration og se forskellige temaer inden for festlig borddækning. 
 • se kreative bordkort, invitationer og takkekort.
 • lytte til Alkolinjens inspirationsoplæg om alkohol og det at træde ind i de voksnes rækker 
 • lytte til åndelig samtale: ”Hvad tror jeg egentlig på?" med perspektiver fra præsten, humanisten og verdensborgeren
 • deltage i forskellige konkurrencer og vinde præmier til festen

Læs mere om messen og tilmeld dig på konfirmationsmessen.dk. Der er gratis croissanter til de første 100 tilmeldte gæster.

Fakta om konfirmationsmessen 2022

 • Tid
  Lørdag den 29. oktober 2022 kl. 11.00 – 15.00
 • Sted
  Hotel- og Restaurantskolen.
  Indgang via Kjeldgaards Vej 1, 2500 Valby
 • Målgruppe
  Messen er for elever fra 7. og 8. klasse og deres familier, samt andre interesserede fx vejledere, lærere, præster etc.

Hent plakat for konfirmationsmessen 2022

Hent plakat