Fermenteret hotsauce med hyben

Fermenteret hotsauce med hyben

Tilbehør
30 min. (+ 2-3 ugers fermentering)
1 Sylteglas/ca. 4 dl
30 min. (+ 2-3 ugers fermentering)
1 Sylteglas/ca. 4 dl

Det skal du bruge

Ingredienser

  • 250 g Rød/blandet chili
  • 150 g Hyben
  • 12 g Fint salt
  • 4 dl Hvidvinseddike
  • ½ tsk. Atamon

Sådan gør du

Vask chilifrugter, fjern toppen og skær dem groft ud. Halver hybenfrugter og fjern kernerne.

Blend chili, hyben, fint salt og hvidvinseddike i en blender i 20 sekunder, til massen er glat. Hæld chilisaucen i et skoldet sylteglas med lidt atamon i.

Sæt chilisaucen til at fermentere i 2-3 uger, sæt den efterfølgende på køl.
Ved servering kan chili saucen blendes helt fint i et par minutter og derefter sigtes, så det bliver til en glat rød chilisauce.

Spis saucen til stegt kylling, spejlæg eller en grillet svinekotelet.

Tips og info

  • Tip 1
    Du kan selv justere styrken af din egen hjemmelavede hotsauce ved at bruge forskellige stærkere eller mildere chilier
  • Tip 2
    Du kan eksperimentere og erstatte hvidvinseddike med forskellige andre eddiker, som æble-, solbær- eller balsamicoeddike
  • Info
    Fermenteringen forekommer naturligt, når der tilsættes salt og du kan efter en uge se, at hotsaucen danner små hvide kolonier af mælkesyrebakterier, hvide prikker. De er helt ufarlige og faktisk gode for din fordøjelse