Klassisk gumbo med krebs

Klassisk gumbo med krebs

Hovedret
3-4 timer
4-6 pers
3-4 timer
4-6 pers

Det skal du bruge

Ingredienser

  • 600 g Krebs
  • 2 spsk. Olie
  • 1 dl Hvidvin
  • 1½ L Vand
  • 2 stk. Store løg
  • 1 bdt. Forårsløg
  • 2 stk. Peberfrugter
  • 5 stk. Stængler blegselleri
  • 7 fed Hvidløg
  • 1½ dl Olie
  • 2 dl Mel
  • 400 g Stærk, tørret pølse i stykker
  • 3-4 spsk. ”MAGIC”
  • 1½ L Egen krebsefond
  • 3-4 Laurbærblade
  • 400 g Okra
  • 300 g Kæmperejer
  • Lidt tabasco
  • 250 g Kogte ris


”MAGIC” Krydderiblanding(stor portion):

  • 2 spsk. Løgpulver
  • 2 spsk. Hvidløgspulver
  • 2 spsk. Tørret oregano
  • 2 spsk. Tørret basilikum
  • 1 spsk. Tørret timian
  • 1 spsk. Sort stødt peber
  • 1 spsk. Hvid stødt peber
  • 1 spsk. Cayennepeber
  • 1 spsk. Sellerifrø
  • 5 spsk. Sød paprika

Sådan gør du

Pocher (i næsten kogende vand og lad dem simre lige under kogepunktet) dine krebs, så de er nemmere at pille. Gem alle skaller (hoved, klør og ryg), og læg kødet på køl.

Sauter skallerne i lidt neutral olie og lidt hvidvin i 5-10 min. Herefter hælder du ca. 1½ L vand på og lader det simre i hvert fald en time. Den skal smage intens, men godt af krebs. Ellers skal den bare simre videre.

Når du er tilfreds med smagen, sigter du skallerne fra og reducerer den lidt mere, så den får en tykkere konsistens. Gem din krebsefond, som du skal bruge senere.

Skær alle grøntsager (undtagen okra) ud i lidt grove stykker. Hvis ikke du allerede har, så lav din MAGIC blanding nu.

Find din store lækre jerngryde frem! Sæt den på blusset og hæld olie og mel i gryden. Der skal høj varme under og du skal røre i den konstant.

Det vil begynde at koge, men du skal bare røre videre. Langsomt vil massen begynde at tykne og blive mørkere og mørkere i farven.

Hvor mørkebrun den skal være er en smags sag, men PAS PÅ den ikke brænder på og får sorte prikker i sig. Gør den det, er det forfra.

Når din roux har den dybe lækre brune farve, dufter ristet og nærmest af brændt kaffe, tilsættes tørret skåret pølse og dine hakkede grøntsager, samt 2-3 spsk.

MAGIC. Rør det sammen. Så stopper bruningen af roux'en, og du har den under kontrol. Hæld din krebsefond på, så det lige præcis dækker, lad det simre i en times tid.

Smag til med mere MAGIC og tilsæt laurbærblade.

Tilsæt okra og lad det simre med i en time mere. Smag til igen. Nu skulle retten gerne være en cremet, lækker sag med dybe noter af brændthed fra roux'en.

10 min. før du skal servere, tilsætter du krebsekød og rejer.
Smag til med lidt tabasco.

Tip: Du kan sagtens lave retten et par dage i forvejen og endda fryse den ned, men vent med at tilsætte krebs og rejer til den dag, du skal servere.