Brobygning for 18-29-årige

For at deltage i Brobygning til uddannelse på Hotel og Restaurantskolen, skal du være mellem 18 og 29 år. Du skal være tilknyttet jobcentret og visiteres af en konsulent fra dit jobcenter.

Brobygningsforløbet er et 13 ugers forløb, hvor du introduceres til hovedområdet ‘fødevarer, jordbrug og oplevelser’.

  • Du får indblik i, hvordan det er at gå på en erhvervsskole og et øget kendskab til branchen. Du indgår i det praktiske arbejde i fx køkkenet eller receptionen og deltager i fællesundervisningen med de andre deltagere på Brobygning til uddannelse.
  • Når det passer i dit forløb, kan du vælge at komme ud i virksomhedspraktik, og du har mulighed for følge undervisningen i en grundforløbsklasse. Muligheder der begge er med til at sikre, at du vælger den rette uddannelse.
  • Du har mulighed for opkvalificering af dansk- og matematik på FVU-niveau, hvis det vurderes, at du har behov for det.
  • Under hele brobygningsforløbet vil du være tilknyttet en mentor, som også kan følge dig i overgangen til din uddannelse.

Der er undervisning 15 eller 25 timer om ugen, og din mødetid aftales individuelt.

Du får tilsendt dit skema, efter opstartssamtalen med din mentor. Skemaet tilpasses løbende, med udgangspunkt i dine ønsker og behov.

Har du yderligere spørgsmål om forløbet, kan du kontakte Koordinator og Mentor Anne-Mette Fejer på mail: amf@hrs.dk eller telefon 20 96 05 57

”Noget af det der er fedt ved at være i Brobygningen her, er at man kan prøve noget forskelligt. Der er mange muligheder for at prøve hvad det er man har lyst at arbejde med. Jeg har eksempelvis fundet ud af, at jeg ikke skal være kok. Så nu prøver jeg i stedet for kræfter med receptionistfaget. Det vil jeg meget gerne ud og arbejde med, når jeg har fået min 9. klasses afgangseksamen.

Det er en anden ting, der er fedt ved at være her – man behøver ikke at skulle flere steder hen, for også at tage FVU i dansk og matematik” – Kristina.