Podcast

På Hotel- og Restaurantskolen producerer vi podcasts, hvor du kan møde os, høre hvordan vi nørder igennem og få branchens perspektiv på aktuelle emner

Podcast - Fremtidens tallerken

Bælgfrugter bør spille en langt større rolle på vores tallerkener, hvis vi vil spise mere klima- og ernæringsvenligt. Fødevarestyrelsen anbefaler, at vi spiser 100 gr. bælgfrugter om dagen - men den anbefaling er de færreste danskere i nærheden af at følge.

Derfor er en af de helt store opgaver for fremtidens madprofessionelle at gøre bønner, linser og ærter nemmere og mere indbydende at spise. Ikke kun fordi, de er sunde og klimavenlige, men også fordi de smager fantastisk.

Over to afsnit undersøger podcastserien ’Fremtidens tallerken’ hvorfor vi skal spise flere bælgfrugter, og hvordan vi får danskerne op på Fødevarestyrelsens anbefaling om 100 gram om dagen. 

Lyt til Fremtidens tallerken

Podcast - Køkkenchef

Køkkenchef er Hotel- og Restaurantskolens podcast om de unge kvindelige køkkenchefer, som i disse år indtager den gastronomiske scene. Kvinder har været kokke altid. Men det er Søren, Erwin, Bo, Rasmus og René, vi læser om i gastro-magasinerne.

Kvinderne har vi ikke hørt meget til. Men det ændrer sig nu. En ny generation af kvinder markerer sig i debatten med skarpe holdninger til arbejdsmiljø, visioner for en grøn revolution og en usnobbet tilgang til gastronomien.

Lyt til Køkkenchef

Køkkenchef podcast Hotel- og Restaurantskolen
Tjenerpodcast Hotel- og Restaurantskolen

Podcast Tjener!

Tjeneren, der er frontfigur i restauranten, serverer mad og møder gæsten, tiltrækker sig ikke altid så meget opmærksomhed.

Det synes vi er en skam, da tjenerfaget rummer rigtig mange spændende elementer, udfordringer og nuancer, som fortjener at komme på dagsordenen. Derfor har to af vores passionerede tjenerfaglærere sat sig for at producere en tjenerpodcast. 

Lyt til Tjener

Podcast - Smagslågen

Smagslågen er den podcast om mad, som vi alle har manglet.

De to gastrofysikere Johanne Hvelplund fra Hotel- og Restaurantskolen og Louise Beck Brønnum fra Københavns Universitet vil i samarbejde med Smag for Livet føre dig gennem forskellige smage ved at beskrive bl.a. fødevarekemien, madkulturen og det sensoriske der knytter sig dertil.

Lyt med

Hotel- og Restaurantskolen
Tobias Friediger Skanning

Spørgsmål til vores podcasts?

Videojournalist, SoMe-manager (barsel)

Tobias Friediger Skanning