Køkkenchef podcast Hotel- og Restaurantskolen

Podcast Køkkenchef

Køkkenchef er Hotel- og Restaurantskolens podcast om de unge kvindelige køkkenchefer, som i disse år indtager den gastronomiske scene

Køkkenchef er Hotel- og Restaurantskolens podcast om de unge kvindelige køkkenchefer, som i disse år indtager den gastronomiske scene.

Kvinder har været kokke altid. Men det er Søren, Erwin, Bo, Rasmus og René, vi læser om i gastro-magasinerne. Dem, tv-journalisterne følger til konkurrencer fra Bornholm til Bocuse. Som modtager franske stjerner - og bliver hyldet som mestre. Men som også viser hårde sider af kokkelivet med stress, stoffer og blodpropper.

Kvinderne har vi ikke hørt meget til. Men det ændrer sig nu. En ny generation af kvinder markerer sig i debatten med skarpe holdninger til arbejdsmiljø, visioner for en grøn revolution og en usnobbet tilgang til gastronomien.

#1 Køkkenchef - Emilie Qvist Kjærgaard

I denne episode møder vi 26-årige Emilie Qvist Kjærgaard, der netop har åbnet en fiskerestaurant på havnen i Hanstholm. Emilie er elev på Hotel- og Restaurantskolen og vi følger hende og makkeren Emma i de sidste forberedelser frem mod åbningen af Medvind. Med stærke holdninger til arbejdsmiljø og bæredygtig gastronomi og en passion for madhåndværket, repræsenterer Emilie en ny generation af unge kvindelige køkkenchefer, som i disse år indtager den gastronomiske scene.

I portrættet af Emilie, hører vi om, hvordan hun udelukkende bruger fisk fra Hanstholm fiskeauktion og råvarer fra lokale leverandører. Emilie er opvokset på Livø med sine forældre, der er økologiske landmænd, og det er herfra hun har sin madinteresse og skarpe holdning til gastronomien.

Med Medvind ønsker hun og Emma at inspirere holmboerne og resten af Danmark til at spise mere lokalt og sæsonbetonet, og på havnen er de ellevilde med det nye koncept.

Her kan du besøge Emilies restaurant, Medvind, og her finder du Hotel- og Restaurantskolens andre podcasts.