Sylt og fermenter dig til velsmag og mindre madspild

Lær at forlænge sæsonerne, reducere madspild og skabe nye, spændende smagsoplevelser i jeres kantine gennem syltning og fermentering.

Sylt og fermenter dig til velsmag og mindre madspild

Der er god grund til, at syltning og fermentering i disse år fylder så meget i moderne mad over hele verden.

Det er nemlig ikke bare en konserveringsmetode, der forl√¶nger holdbarhed og mindsker madspild ‚Äď det er ogs√• en genvej til helt nye smagsdybder, du ganske enkelt ikke kan f√• p√• andre m√•der.

På dette kursus udforsker vi sammen de gamle håndværksmetoder, der i dag er blevet nyklassikere.

Fra syltning med den klassiske sur/s√łde mormor-lage (t√¶nk agurkesalat, syltede r√łdbeder mm.) til laktofermentering, der kan forvandle m√¶lk til yoghurt, drueagurker til sur/salte pickles og meget mere. Vi dypper s√•gar t√¶erne i fermentering med skimmel, som man kender det fra fx oste.

Du lærer en række teknikker og metoder, der kan forlænge sæsonerne, mindske jeres madspild og bygge jer en guldgrube af et forrådskammer, hvor I altid har store, spændende smage lige ved hånden.

Hvis du vil have mindre madspild og mere velsmag ind i jeres k√łkken, er dette kursus n√łglen dertil.

Målgruppe og udbytte:

Kurset er for dig, der arbejder i en personalekantine eller -caf√© eller arbejder i en anden form for stork√łkken.

Du kommer hjem med ny viden om syltning og fermentering og med teknikker, der g√łr det nemmere at t√¶nke ind i den daglige produktion. Du l√¶rer ogs√• at bygge et forr√•d med syltede og fermenterede varer, og hvordan du l√łbende kan t√¶nke dem ind i din menuplanl√¶gning.

Gå til tilmelding

Kom i gang

AMU-koder
20862
20884
Tilmeldingsfrist
22-08-2024
Startdato
22-08-2024
Slutdato
27-09-2024
Lokation
Valby
Varighed
5 dage
Pris
DKK 1040,00
Ledige pladser
14

Som deltager lærer du:

  • Lakto- og skimmelfermentering
    S√• du kan konservere og frembringe nye, sp√¶ndende smage i s√• godt som alle r√•varer - fra gr√łntsager, til m√¶lkeprodukter og meget andet.
  • Sur- og sødsyltning
    S√• du kan lave alt fra den klassiske surs√łde agurkesalat og syltede l√łg til skarpere og mere syrlige indspark.
  • At vælge den rette konserveringsmetode
    Afhængig af hvilken råvarer, du står med og hvilken sammenhæng, du skal bruge den i.
  • At tænke syltede og fermenterede varer ind i din menu
    S√• du kan variere og l√łfte dine menuer med nye sp√¶ndende smagsindtryk oig konsistenser.

Plantel√łftet: Gr√łn efteruddannelse til alle behov

Kurset her er en del af Plantel√łftet: En samling af skarpe AMU-kurser, der kl√¶der dig p√• til at skabe gr√łnnere m√•ltider til b√łrn i institutioner eller bredere m√•lgrupper i kantiner og andre stork√łkkener.

Kurserne varer 2-5 dage og har hver et skarpt fokus, s√• du kan efteruddanne dig i pr√¶cis det, du vil v√¶re bedre til inden for gr√łn madlavning - fra b√¶lgfrugter til gr√łnne snacks og mellemm√•ltider, sm√łrrebr√łd, fermentering og meget mere.

Mangler der et kursus til jeres behov, så ræk ud til os. Vi kan også skræddersy kurser, så de passer til lige præcis jer.

Se ogs√• vores andre kurser om b√¶redygtighed og √łkologi. Fx tilbyder kurset Green Chef 10 dage med et bredere fokus, der samler flere af emnerne fra Plantel√łftets kurser.

Se alle vores kurser i bæredygtighed og økologi

Du kan ikke se videoen, fordi du har fravalgt cookies fra YouTube. Sl√• marketing-cookies til og opdater siden efterf√łlgende for at se den. Tryk p√• den lille cookie i venstre hj√łrne for at √¶ndre dine cookie-indstillingerne

Spørgsmål?

Kontakt vores kursusafdeling:

Anna Fie Bak Johansson
Kursusadministrator

Anna Fie Bak Johansson

M: fbj@hrs.dk

Kontakt mig, hvis du har sp√łrgsm√•l til konkrete kurser, fx om tilmelding, afmelding, holdst√łrrelser, ventelister el. lignende.

Marie Haahr Jensen
Faglig teamleder

Marie Haahr Jensen

M: mhj@hrs.dk T: 26708200

Kontakt mig, hvis du har √łnsker til nye kurser og samarbejder, skr√¶ddersyede kurser til virksomheder og kommuner eller lignende.

Lene Vietz
Projekt- og kursuskonsulent

Lene Vietz

M: lmv@hrs.dk T: 22464613

Kontakt mig med generelle sp√łrgsm√•l til kurser og efteruddannelse inden for AMU og IDV samt teambuilding, udlejning og events.

Nyttig viden om AMU-kurser

I Danmark har vi et unikt efteruddannelsessystem med gode muligheder for opkvalificering.

Efteruddannelse styrker både den enkelte medarbejders kompetencer og fremtid samt virksomhedens samlede professionalisme.

Hvem er AMU-kurser for?

AMU st√•r for ‚Äėarbejdsmarkedsuddannelse‚Äô, og retter sig mod¬†fagl√¶rte og ufagl√¶rte medarbejdere i private og offentlige virksomheder s√•vel som¬†ledige og selvst√¶ndige erhvervsdrivende.

For at deltage i et AMU-kursus skal man have fast bopæl eller være beskæftiget i Danmark.

Kursisternes danskkundskaber skal v√¶re s√• gode, at de kan f√łlge undervisningen p√• dansk. (Vi anbefaler Trin 3, niveau 4)

Tilmelding

Her fra siden linker vi direkte til tilmeldingen for hvert kursus på www.voksenuddannelse.dk Du logger på med en digital medarbejdersignatur, som kan bestilles på medarbejdersignatur.dk.

N√•r tilmeldingen er gennemf√łrt, modtager du en ‚Äúkvittering‚ÄĚ - gem den.

OBS: Husk tildeling af rettighederne ‚ÄėRet til at administrere VEU kurser‚Äô og ‚ÄėRet til at ans√łge om VEU-godtg√łrelse og befordringstilskud‚Äô.

Hotel- og Restaurantskolen forbeholder sig ret til at aflyse et kursus, hvis der ikke er tilstrækkelig tilslutning.

Indkaldelse til kursus finder sted senest to uger f√łr kursusstart.

Forløb

Medmindre andet er angivet, er undervisningen på vores dagkurser mellem klokken 08:20 - 15:44.

Aftenkurserne undervises med 6,06 time pr. aften imellem kl. 16.00-22.10.

Kurserne varer typisk to, tre, fem eller ti dage i ét stræk eller som splitkurser med f.eks. én dag om ugen i fem uger.

Kursusbevis

Pr. 2. januar 2020 er der indlagt en pr√łve den sidste dag, p√• alle AMU-kurser. Nogle har skriftlige pr√łver, andre har ikke.

Der kan kun udstedes AMU-bevis til en deltager, der har best√•et pr√łven. Hvis deltageren ikke best√•r pr√łven, har deltageren ret til en ompr√łve.

Klager over forhold ved pr√łver skal indgives skriftligt og v√¶re begrundet, senest 10 hverdage efter bed√łmmelsen er modtaget.

For ledige

Er du ledig¬†og vil deltage p√• et AMU-kursus, skal du v√¶re opm√¶rksom p√• f√łlgende:
Har du ret til 6-ugers jobrettet uddannelse, kan du tilmelde dig via mail til kursus@hrs.dk.

Her skal du oplyse, hvilke kurser du √łnsker at deltage i samt personlige oplysninger. Vi fremsender de relevante blanketter til dig, som skal godkendes af henholdsvis din a-kasse og dit jobcenter, og jobcenteret skal dern√¶st sende betalingstilsagn til skolen.

Er du kontanthj√¶lpsmodtager eller p√• revalidering, skal du via kommunen/jobcentret have lavet en uddannelsesplan og godkendt kurserne, du √łnsker at deltage i.
Kommunen/jobcenteret skal dernæst sende betalingstilsagn til skolen.

Du er ikke optaget p√• kurset, f√łr skolen har modtaget det godkendte betalingstilsagn fra jobcentret.

Pris

For besk√¶ftigede er deltagerbetalingen fastsat i¬†Undervisningsministeriets takstkatalog. Bel√łbet for 2024 ligger p√• 208 kr. pr. dag afh√¶ngig af kursustype.

Er du i tvivl om noget ift. priser, er du velkommen til at kontakte skolens kursusafdeling for mere info.

Pris for deltagere med videregående uddannelse

Hvis man har afsluttet en videregående uddannelse, skal man betale fuld pris for kurset.

Tillægspris

På nogle af kurserne kan der være tillægspriser i forbindelse med særlig tilrettelæggelses- og afholdelsesform. Det fremgår under beskrivelsen af det enkelte kursus på www.voksenuddannelse.dk.

Pris ved udeblivelse

Ved udeblivelse p√• f√łrste kursusdag eller ved framelding senere end seks hverdage f√łr f√łrste kursusdag, m√• skolen opkr√¶ve en afgift.

Under visse omstændigheder kan arbejdsgiveren fritages for at betale afgiften.

Godtgørelse og tilskud

VEU-godtg√łrelse

Satsen for VEU-godtg√łrelse svarer til 100 procent af den h√łjeste dagpengesats. Du kan se de aktuelle dagpengesatser p√• bl.a. 3F's hjemmeside.

P√•¬†www.voksenuddannelse.dk kan virksomheden s√łge VEU-godtg√łrelse til medarbejdernes AMU-kurser.

Det er ogs√• muligt at s√łge befordringstilskud i den samme ans√łgningsblanket. F√• intro til¬†VEU-godtg√łrelse p√•¬†uddannelsesguiden.dk¬†eller p√•¬†veug.dk, hvis du vil dybere i detaljen.

Kursister, der er berettigede til VEU-godtg√łrelse:

‚Äď Besk√¶ftigede l√łnmodtagere.
‚Äď Selvst√¶ndige erhvervsdrivende.

Kursister, der ikke er berettigede til VEU-godtg√łrelse:

‚Äď Personer i sk√•nejob med l√łntilskud.
‚Äď Personer under uddannelse eller i praktik.
‚Äď Kontanthj√¶lpsmodtagere/personer under revalidering.
‚Äď Personer med en videreg√•ende uddannelse.
-Forsikrede ledige med ret til 6 ugers jobrettet uddannelse.

Tilskud fra kompetencefonde

Virksomheder har fra 1. januar 2009 f√•et mulighed for at s√łge tilskud til ansattes selvvalgte kurser og uddannelser i de nye kompetencefonde.

Det er virksomheden eller medarbejderen, der s√łger om tilskuddet. Der kan s√łges tilskud, hvis man indbetaler til Hotel- , Restaurant- og Turisterhvervets Kompetenceudviklingsfond.

Medarbejderen, der s√łges for, skal have v√¶ret ansat i virksomheden i ni m√•neder.

Ans√łgningsskema og n√¶rmere information kan findes p√• www.kompetencefonde.dk

Hjælpemidler og støttemuligheder

Har du udfordringer med at l√¶se og skrive, eller har du p√• anden vis brug for s√¶rlige hj√¶lpemidler eller st√łtte for at kunne gennemf√łre et AMU-kursus? S√• skriv til studievejledning@hrs.dk s√• snart, du har tilmeldt dig kurset. Derefter tager vores Studievejledning kontakt til dig hurtigst muligt.

Kost og logi

Du skal selv booke et værelse på det hotel, hvor du vil bo.

Der afregnes tilskud til kost og logi pr. dag på maks. kr. 550,00.

For at s√łge om tilskud til kost og logi, skal du g√• ind p√• SDBF's hjemmeside www.sdbf.dk og v√¶lge Hotel- og Restaurantskolen. Herefter logge ind med eget NEM-id, og herfra f√łlge vejledningen, for at udfylde den elektroniske blanket.

Der udbetales kun tilskud til kost og logi ved vedh√¶ftning af gyldig dokumentation i form af boner, regninger eller kvitteringer, hvor dato og k√łbssted skal fremg√•. Der ydes kun tilskud til kosten i forbindelse med logi.

Uniformer

N√•r du som kursist har undervisning i k√łkkener, skal du have en uniform p√•, som er godkendt til k√łkkenarbejde.

Du har valget mellem at medbringe din egen uniform eller låne en af skolen.

Mad på skolen

Der er et stort udvalg af spisemuligheder på skolen.  

  • Restauranten, hvor vores egne kokkeelever forbereder menuen, og tjenerelever serverer den for elever og medarbejdere.¬†
  • Spisehuset, hvor kantinen serverer gr√łn bistromad til hverdagspriser.¬†¬†
  • Kaffebaren, hvor du kan k√łbe¬†sandwiches, kaffe, salater og frugt.¬†
  • Madboderne, her er du heldig at smage mad, andre elever har lavet. Det kan v√¶re alt fra tacos, sushi, br√łd, is og kage.¬†
  • Bar' Kaf, hvor vores receptionistelever serverer friskkv√¶rnet barista-kaffe til SU-venlige priser.¬†

Læs om vores spisesteder

Røgfri skoletid

Hotel- og Restaurantskolen har r√łgfri skoletid for alle, der har sin gang p√• skolen.

Det betyder, at man ikke må ryge i skoletiden mellem kl. 8-16 hverken på eller uden for skolens område samt til sociale sammenkomster som fredagsbar, fest og lignende uden for dette tidsrum. Forbuddet gælder for alle tobaksvarer herunder cigaretter, e-cigaretter og snus.

;

Kom i gang

AMU-koder
20862
20884
Tilmeldingsfrist
22-08-2024
Startdato
22-08-2024
Slutdato
27-09-2024
Lokation
Valby
Varighed
5 dage
Pris
DKK 1040,00
Ledige pladser
14