Hotel- og Restaurantskolen uddeler 183 medaljer til svende

Dagen i dag har været en festdag for Hotel- og Restaurantskolen i København. Vi har nemlig uddelt 183 guld-, sølv- og bronzemedaljer til skolens svende, der har gjort det ekstra godt i perioden fra april 2019 til juni i år.

107 fik overrakt medaljerne ved en festlig overrækkelse her til eftermiddag på Scandic Falkoner.

– Uanset farven på metallet kræver det vilje, hårdt arbejde og i sidste ende et virkelig godt håndværk at få medalje. Vi er glade ved og stolte over jer. I er ikke kun skolens guld – I er branchens, sagde direktør på Hotel- og Restaurantskolen, Anne-Birgitte Agger, til eleverne. 

Hun mindede i sin tale om, at dagens fejring også er en manifestation af, at vores branche – på trods af nedlukning og coronakrise – har fremtiden for sig.

Der vil altid være brug for verdens bedste mad, værtskab og hospitality og mennesker, der mestrer de håndværk. Netop medalje-eleverne er det fineste symbol på, at der er plads til livsglæde og nydelse, når vi er på den anden side. 

Skolens bestyrelsesformand Allan Agerholm, udpeget af Horesta, uddeler guldmedalje til Sif Gabriela Nyberg.

Fire svende fik rejselegater

Udover medaljer blev der uddelt en række særpriser og legater. Fire svende modtog Hotel- og Restaurantskolens Udviklingsfonds Rejselegat på 25.000 kr. for meget stor faglighed krydret med, at de har arbejdet målrettet og kreativt. Det er slidere, der har læst og trænet ekstra for at nå helt til tops. 

De fire modtagere er:

– Nanette Madsen (kok, har fået en sølvmedalje og er EUV-Talent-elev)

– Sigrid Harloff Birckner (tjener, har fået bronze og er udlært fra Dragsholm Slot P/S)

– Simone Tara Sohne (kok, har fået guld og er udlært fra Hotel d’Angleterre)

– Oliver Lind (kok, har fået guld og er udlært fra Relæ)

Der blev også uddelt andre legater til svendene: Absalon Fonden uddelte legater til ni elever for hele 115.000 kroner. Restauratør Stiftelsens Legat og A. Villads Olsen og Hustrus Fond uddelte legater på henholdsvis 10.000 kr. og 18.000 kr. Derudover blev Spiegelau Legatet og Tjenernes Hjælpefonds legat uddelt.  

Denne gang blev årsfesten holdt på Scandic Falkoner, som havde stillet Falkonersalen til rådighed.

En stor medalje til en kulturbærer på skolen

Udover medaljer til ungdommen fik skolens medarbejder Erling Bent Johansen overrakt Kongehusets Fortjenstmedalje i sølv for sit 40-årige virke på Hotel- og Restaurantskolen siden 1. maj 1980. 

Erling Bent Johansen har været faglærer for kokke og tjenere, uddannelsesleder og senere hen specialkonsulent.

Erling har altid været garant for rart selskab og høj faglighed. Vi er meget stolte og ønsker ham et kæmpe stort tillykke.

Taler, musik og medaljeregn – også via live stream

Grundet corona-restriktioner havde skolen i år ikke plads til at holde den traditionsrige årsfest hjemme på skolen.

De 250 deltagere i festlighederne var derfor inviteret til siddende fejring i Falkonersalen, som Scandic Falkoner havde stillet venligt til rådighed. Derudover blev medaljeoverrækkelsen live-streamet, så familie og venner kunne følge med. 

Bestyrelsesformand Allan Agerholm, Horesta, og næstformand Peter Lykke Nielsen, 3F, uddeler medalje

Udover medaljeoverrækkelser bød dagen på festtale af Christian Puglisi, livemusik og en menu, som et hold kokkeelever havde kreeret, bestående af varm svampebouillon med bakskuldolie og karamelliseret løgfoccacia, paté en croute og kvædebrød med grubelagret vesterhavsost fra Thise.

Se hele listen af medalje- og legatmodtagere