En af dem, der arbejder med at forme fremtidens gastronomer, er Michael Dinesen, chef for skolens spisesteder og skoleoplæring.
"Michael Dinesen er ikke offentlig kendt, men i branchen er han uhyre vellidt for sit store arbejde med at inspirere og uddanne hundredvis af unge mennesker, som vil arbejde i fødevarebranchen," fortæller Claus Tingstrøm fra Det Danske Gastronomiske Akademis diplomudvalg.
Akademiet arbejder for at fremme mad- og måltidskulturen i Danmark og skriver i motivationen:
"Michael Dinesens evne til at kombinere kvalitetsfødevarer med en humoristisk og nysgerrig tilgang til måltidet har gjort Spisehuset til mere end blot en kantine – det er blevet en integreret del af skolens pædagogiske fundament.
Hans innovative tilgang ses tydeligt i hans daglige arbejde, hvor han ikke blot præsenterer eleverne for en bred vifte af kulinariske oplevelser, men også indfører dem til en verden, hvor mad er mere end næring; det er kultur, glæde og fællesskab.
Michael Dinesen indsats er et strålende eksempel på, hvordan passion og engagement kan skabe varige forandringer og inspirere andre. Hans bidrag til Hotel- og Restaurantskolen i København og til den bredere gastronomiske verden fortjener anerkendelse, og et diplom fra det danske gastronomiske akademi ville være en passende hyldest til hans utrættelige arbejde og dedikation.
Benovet og stolt
Modtageren er selv faktisk benovet over, at de har kigger i hans retning.
"Men jeg er også stolt over, at de anerkender skolens arbejde med bæredygtighed, grøn gastronomi og med den vigtige opgaver det er at uddanne nye generationer af kreative gastronomiske håndværkere. Det er dem, der skal skabe forandring med i verden, siger Michael Dinesen.
I sine 32 år på skolen har Michael Dinesen haft forskellige roller.
"I de seneste fem år har han som engageret chef for skolens spisesteder og skoleoplæring stået i spidsen for en grøn omstilling med daglige gastronomiske oplevelser, som rækker langt udover den normale kantinebuffet, og så sker det beundringsværdigt i et pædagogisk rum, som mange andre uddannelsesinsitutioner misunder os," siger Karsten Kolding, der er vicedirektør for ressourcer.