Gastro wiki

Digitalt opslagsværk for fremtidens gastronomer

14. marts 2024

Nyt gastronomisk opslagsværk for madprofessionelle

Gastro Wiki er et digitalt opslagsværk baseret på kokkefaglig og gastronomisk ekspertise fra topkokke, fødevareproducenter og madformidlere.


Når unge kokke og andre madprofessionelle i dag søger viden og inspiration, kigger de oftere på mobilen end slår op i en bog. På nettet findes utallige madsites. Men de fleste har almindelige hjemmekokke som målgruppe og består primært af opskrifter til et mindre antal personer. Madprofessionelle har brug for viden på et andet, højere niveau.  

Med det formål har vi nu sammen med en række fagfolk lanceret Gastro Wiki som en platform med viden om råvarer, ingredienser og tilberedningsmetoder. Brugeren skal først og fremmest bruge søgefunktionen, som er helt central på sitet. Men med tags og krydslinks kan brugeren dykke ned i råvarerne. 

Økologisk Landsforening har også bidraget til platformen med indhold, som har en gennemgående økologisk tankegang og en råvareforståelse, som forhåbentlig øger interessen for økologi og bæredygtighed i fødevarebranchen. Og særligt hos de nye generationer af kokke og madhåndværkere som smørrebrød/catere, ernæringsassistenter med flere. 

En voksende database 

Ved lanceringen rummer platformen over 250 artikler med råvarer indenfor grønt, fisk og gris og emner som økologi og bæredygtighed. En imponerende liste af bidragsydere som Theis Brydegaard, Christine Bille Nielsen, Michael Museth, Elisabeth MAdsen, Mikkel Karstad og mange flere har bidraget.  

Målgruppen er elever på gastronomuddannelsen og andre madhåndværksfaglige uddannelser andre steder samt restaurationsbranchen. Men Gastro Wiki er åben for alle. 

Det er planen, at platformen i årene fremover fortsat skal udvikle sig indenfor andre emner og råvarekategorier og bidrage til større gastronomisk viden og bæredygtige principper. 

Gastro Wiki er finansieret med støtte fra Fonden for Økologisk Landbrug, Produktionsafgiftsfonden for frugt og gartneriprodukter, Norma og Frode Jacobsens Fond samt fra Fiskeriafgiftsfonden.

Se det nye digitale opslagsværk 

gastro wiki

Johan K. Dahl

Vil du vide mere om Gastro Wiki?

Projekt- og kursuschef

Johan K. Dal

Læs også