Tre glas øl med avanceret tilbehør er den af Kellner-kurset på Hotel- og Restaurantskolen.

Undervisere på Kellner

Tre af branchens fyrtårne deler viden og håndværk

Hvem underviser?

På Kellneruddannelsen bliver du undervist af branchens ypperste eksperter. De er udvalgt, så deres kompetencer og ekspertviden bliver sat i spil, så du får en fuldendt uddannelse.

Øl-ekspert Carsten Berthelsen underviser på Kellner-kurset på Hotel- og Restaurantskolen.

Carsten Berthelsen

Carsten er international øldommer, oldermand for Danske Ølpublicisters Laug, forfatter til en lang række bøger om øl m.m.

I maj 2015 modtog han den belgiske kong Philippes ridderkors og blev udnævnt til Chevalier de L’ordre de la Couronne (Ridder af Kroneordenen) på grund af sin indsats for udbredelsen af belgisk kultur.

I november 2018 fik han Den Belgiske Bryggeriforenings hædersmedalje og udråbt til ridder af 1. rang.

Carsten vil undervise i belgisk øl, hvor du vil opleve en gennemgang af lyse belgiske ale og de traditionelle mørke trappistøl.

En særlig dag er helliget Lambik, Geueze og mix-gærede (syrlige) øltyper.

Jens Ungstrup

Jens er anerkendt Beer-ambassadør på Skaal.

Hans spidskompetencer er udvikling af det danske ølmarked via sine mange års erfaring fra ølverdenen.

Derudover tager han dig igennem den hurtigt udviklende amerikanske ølscene, hvor du bl.a. kommer til at smage på en af verdens højest ratede Imperial Stouts.

Jens er desuden en af de personer, der har ratet flest øl i verden med over 40.000 ratings på

Øl-ekspert Jens Ungstrup underviser på Kellner-kurset på Hotel- og Restaurantskolen.
Øl-ekspert Bjarke Bundgaard underviser på Kellner-kurset på Hotel- og Restaurantskolen.

Bjarke Bundgaard

Bjarne er nok en af dem, der ved mest om øl generelt i Danmark. Han har været med på ølscenen helt fra den spæde start.

Bjarke vil undervise i øllets råvarer og deres sensoriske betydning.

Han er også manden, der har været med til at udvikle det sensoriske smageredskab og underviser derfor også i det på uddannelsen.

Bjarke har en stor kærlighed til klassisk britisk ale og og vil føre dig sikkert igennem denne del af ølverdenen.

Connie Lyholmer

Spørgsmål til Kellner? Kontakt mig gerne.

Kursusadministrator

Connie H. Lyholmer

Nyttig viden

Mad på skolen

Der er et stort udvalg af spisemuligheder på skolen.  

  • Restauranten, hvor vores egne kokkeelever forbereder menuen, og tjenerelever serverer den for elever og medarbejdere. 
  • Spisehuset, hvor kantinen serverer grøn bistromad til hverdagspriser.  
  • Kaffebaren, hvor du kan købe sandwiches, kaffe, salater og frugt. 
  • Madboderne, her er du heldig at smage mad, andre elever har lavet. Det kan være alt fra tacos, sushi, brød, is og kage. 
  • Bar' Kaf, hvor vores receptionistelever serverer friskkværnet barista-kaffe til SU-venlige priser. 

Læs om vores spisesteder

Røgfri skoletid

Hotel- og Restaurantskolen har røgfri skoletid for alle, der har sin gang på skolen.

Det betyder, at man ikke må ryge i skoletiden mellem kl. 8-16 hverken på eller uden for skolens område samt til sociale sammenkomster som fredagsbar, fest og lignende uden for dette tidsrum. Forbuddet gælder for alle tobaksvarer herunder cigaretter, e-cigaretter og snus.

Uniformer

Når du som kursist har undervisning i køkkener, skal du have en uniform på, som er godkendt til køkkenarbejde.

Du har valget mellem at medbringe din egen uniform eller låne en af skolen.

Læs mere om uniformer.