Ny kogebog fra ernæringsassistenterne: ‘Mere smag på livet – i kantinen’

Sunde sæsonopskrifter i ny kogebog til kantinekøkkenet

‘I kantinen’ er er lavet af ernæringsassistentelever på 2. skoleperiode på Hotel- og Restaurantskolen.

Alle opskrifter i bogen er elevernes egne kreationer, udviklet ud fra det overordnede tema: ’Sund kost i kantiner’. Et fokus, der er vokset støt i landets mange kantiner, både takket være køkkenpersonalet og arbejdsgiverens interesse for de ansattes velvære.meresmagpålivet3

Bogen henvender sig derfor i første omgang til køkkenfagligt kantinepersonale, men du kan også sagtens få glæde af opskrifterne hjemme i det private køkken.

Den indeholder et hav af inspirerende, sunde opskrifter, der kommer rundt om årets fire årstider med idéer til anvendelse og tilberedning af både de danske og udvalgte udenlandske råvarer.

Bogen lanceres den 16. december til en intern reception på Hotel- og Restaurantionen (for inviterede), men kan efterfølgende anskaffes på vores webshop til favorabel pris.

Go Green – derfor også vegetarretter

Grøntsagerne har en stor rolle i bogen, da danskernes indtag af kød generelt er for stort. Vi har derfor prøvet at kreere nogle opskrifter, som er nemme at tilberede – især i større mængder.

Vi går ind for ’Meat Free Monday’ og ’Go Green’, og det betyder, at denne kogebog også indeholder vegetarretter.

På Hotel- og Restaurantskolen har også vi fokus på økologi. Økologi er dyrt, men kvalitet vinder altid frem for kvantitet, og derfor skal vi tænke kreativt for at kunne anvende så meget som muligt og på den måde mindske vores madspild og få bedre råd til økologi.

Vi håber, at du kan bruge vores idéer og opskrifter og finde inspiration til selv at udvikle nye sunde, grønne retter.

Smugkig opskrifter til julemenuen

Se confiteret and på vafler med syltede rødkål og kvæde-/sveskekompot

eller grønkålssalat med æbler og karamelliserede valnødder